МОК обвини Русия, че политизира спорта“, като се кани да

...
МОК обвини Русия, че политизира спорта“, като се кани да
Коментари Харесай

МОК изключва Русия от парада на нациите заради „политизиране на спорта“

МОК упрекна Русия, че „ политизира спорта “, като се кани да организира Игри на другарството през септември. Това е ново съревнование, което конкурира Олимпийските игри. Поради тази причина беше наложена и глоба. Руски и беларуски спортисти няма да вземат участие в обичайния церемониал на нациите при откриването на Олимпиадата в Париж.

Олимпийският комитет, който разрешава присъединяване на съветските спортисти на идващите Игри в Париж през лятото само под безпристрастен байрак и в случай, че те не поддържат съветската инвазия в Украйна. Това изискване изиска от спортния свят и от държавните управления, които са поканени от Москва, „ да откажат присъединяване и поддръжка “. Това се споделя в декларация.

МОК не укорява Русия, че провежда мултиспортни събития отвън неговата закрила, защото към този момент има такива надпревари – Игрите на английската общественост или на франкофонията. Упреците идват от това, че го прави през „ дипломатическа самодейност “, както и през директни контакти с „ държавните управления в целия свят “. „ За да бъде още по-явна политическата им мотивация, те съзнателно подценяват спортните институции “. Това подчертаха от МОК и допълниха, че виждат „ безсрамен опит “ да се употребяват спортистите за „ цели за политическа агитация “. А това е в нарушаване на олимпийската харта.

Освен това, Международният олимпийски комитет упрекна Москва в „ безспорна липса на почит за международните правила за битка с допинга “. Напомняйки опасенията на Световната антидопингова организация във връзка с Игрите на другарството поради измамите по време на Олимпийските игри в Сочи. „ Тази позиция е подсилена от обстоятелството, че Руската антидопингова организация не се подчинява на международния антидопинг код. Както и че няма сертифицирана лаборатория в Русия “, прибавиха от МОК.

 

A post shared by PARIS 2024 OLYMPIC GAMES

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР