Можете ли да си представите какво е чувството да попаднеш

...
Можете ли да си представите какво е чувството да попаднеш
Коментари Харесай

Какво е да попаднеш в устата на кит? Разказ по истински случай

Можете ли да си визиите какво е възприятието да попаднеш в устата на кит и да излезеш жив от там! За това прекарване споделя Райнер Шимпф – южноамериканец, който се е гмурнал покрай пристанище Порт Елизабер, с цел да снима миграцията на сардините.

Тази преживелица прекатурва живота на мъжа, карайки го да се замисли за значимите неща и за величието на природата.

Миграцията на сардините привличала акули, морски птици, делфини, тюлени, пингвини, очевидно и китове – същества, които знаят, че елементарно ще обезпечат храната си. Докато снимал, обаче, ненадейно забелязал наличието на ивичест брайдов кит. Докато Райнер се усети, китът отворил уста и го погълнал.

Мъжът споделя, че е съсредоточил вниманието си върху акулите, тъй като ги считал за най-опасното допустимо нещо, което би могло да го приближи. Заедно с него били още двама души. В един миг денят се трансформирал в нощ, в близост станало мрачно, настъпил миг, в който човек би трябвало да прояви мощна душeвност, не да изпада в суматоха.

Шимпф споделя, че по негови сметки китът тежал към 20 тона, а дължината му възлизала на 15 м. Щом бозайникът го погълнал, мъжът усетил напън и схванал, че е в устата на кита. Разбира се, първото нещо, което му пристигнало на разум, е, че китът няма да успее да го погълне, тъй като е прекомерно наедрял.

След това, усетил, че китът не пробва да го глътне или сдъвче. Все отново, това не било мотив за утешение, защото било задоволително бозайникът да го завлече на надълбоко. Райнер затаил дъха си, подготвяйки се за навлизането на водата, само че в този миг китът решил да го изплюе.

 Какво е да попаднеш в устата на кит? Разказ по същински случай

Райнер Шимпф е работил като водолазен тук оператор в продължение на 20 години. Той има опит с китовете, виждал ги е от близо и преди. Този път обаче е било изненада, тъй като появяването на този кит не е била предстояща.

Това прекарване би могло да преобърне живота на всеки човек. Среща със гибелта и с живота. Хиляди страсти, които те връхлитат, усещайки величието на природата и нейните създания. Изживяване, което може да те накара да се замислиш над това какъв брой дребни и оскъдни сме хората пред нейната мощ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР