Можете да се подготвите за сезонна епидемия или пандемия, като

...
Можете да се подготвите за сезонна епидемия или пандемия, като
Коментари Харесай

Как чесънът и лукът могат да са полезни в условията на пандемия

Можете да се подготвите за сезонна зараза или пандемия, като увеличите и осигурите личната си неспецифична отбрана против разнообразни патогени. Най-лесният и в това време доста ефикасен метод е да ядете лук и чесън всекидневно.

Всички знаят, че тези растения съдържат летливи субстанции, безпощадно унищожаващи патогенните микроби. И това се случва освен в устната празнина, само че и в червата, допринасяйки за елиминирането на дисбиозата.

Със обилни количества постоянно изяден лук и чесън, можем да се предпазим от чревни паразити.

В лука и чесъна има доста витамин С, което основава отбрана на лигавицата освен от грипни вируси, само че и от доста други нездравословни бактерии. Между другото, този витамин не може да се предозира с храна (значителните му дози способстват за активирането на надбъбречните жлези и потискането на имунитета).

Но измежду микроелементите, които съдържат лукът и чесънът, най-съществен е селенът. Той е мощен стимулант на имунитета и антиоксидант. През последните години бе открито още едно доста значимо свойство на селена. Ако той липсва в организма, човешкото тяло е по-уязвимо от всевъзможни вируси.

Един от най-лесните способи за консумация на чесън е да го прекарате през месомелачка дружно със свинска мехлем. Пропорциите зависят от вашия усет. Такъв лечебен и профилактичен артикул може да се намазва върху самун или да се прибавя към ястия.

 изгоди от чесън и лук

Ако някой се опасява от висок холестерол, може да накълца чесъна и да добави растително масло. Полезно е да вдишвате изпаренията на чесъна и лука - по този начин ще поемете потребните летливи субстанции, които те съдържат.

Все отново не забравяйте, че изолацията е най-препоръчваният способ за ограничение на пандемията - придържайте се към тези превантивни ограничения и се наслаждавайте на вкусни ястия, подправени с тези ползни растения, до момента в който си стоите вкъщи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР