Можеше да не се стига дотук. Въпреки санкциите можеше да

...
Можеше да не се стига дотук. Въпреки санкциите можеше да
Коментари Харесай

В момента се справяме с последствия от грешни решения

Можеше да не се стига дотук. Въпреки глобите можеше да се получава газ от „ Газпром “ по контракта ни, както бе открит механизъм при други европейски страни. Финансовият министър, обаче еднолично е спрял това да се случи. Имаше напън върху министъра на енергетиката. Мълчахме си, тъй като бяхме съдружни сътрудници. Това съобщи заместник-председателят на „ ИТН " Тошко Йорданов пред БНТ.

„ В момента се оправяме с последици от неверни решения. Сега щяхме да имаме буфер и да търсим опция на съветските доставки, в случай че бяхме платили газа в рубли. ГЕРБ също имат виновност – те не са приели по-изгодната оферта на азерите “, изясни той.

„ Сега кабинетът би трябвало да откри газ на търпима цена “, акцентира Йорданов.

Тошко Йорданов обясни за какво желаят да свикат референдум за смяна на политическата система в България.

„ Видяхме политическата система от вътрешната страна. Тя е прогнила, цялостна е с двуличие и неистини. Българското общество в този момент е болно. Има политическа обърканост. Затова желаеме да попитаме българите дали прекосяването към президентска република няма да реши проблемите, както е във Франция “, изясни зам.-председателят на Има Такъв Народ.

„ В президентската република има ясно носене на отговорност, а не както е в този момент – групова безнаказаност. Ще имаме и доста по-голяма политическа непоклатимост. Държавата са хората, не шепа политици. Нищо неверно няма в това да се питат хората по значимите въпроси. Поставяме въпроса в този момент, тъй като в този момент видяхме системата от вътрешната страна. Настоящият модел е съвършен за политическо тунеядство “, акцентира той.

Йорданов сподели още, че като бъдещи сътрудници на Има Такъв Народ вижда Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, с които бяха съдружни сътрудници. Той уточни, че с тях имат ясни цели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР