Можем ли да си представим ежедневие без смартфон до себе

...
Можем ли да си представим ежедневие без смартфон до себе
Коментари Харесай

10 съвета за правилен избор на смартфон

Можем ли да си представим всекидневие без смарт телефон до себе си? Без обществените мрежи, интернет, игрите, приложенията за спорт, бележките и алармите? Случвало ли ви се е телефонът ви просто да даде на късо и за малко да се появи черен екран пред очите ви? И бас държа, че в този миг ви е обляла гореща вълна и лека доза суматоха. И това, за актуалния човек, е изцяло естествена аномалия. Нашата мъчителна обвързаност към тази софтуерна джаджа е неизбежна. Тя се е трансформирала в нещо като външен хард на нашия мозък и в същото време в незаменимо средство за развлечение и връзка.

Как обаче избираме своя смарт телефон? Често, подвластни на неспокойствие и неспокойствие, бързаме и взимаме нещо, което след това се оказва неуместно за някоя от нашите потребности. Или по-лошо – за множеството. Предлагам ви 10 неща, за които да помислите, преди да се спрете на ново устройство. Да започваме.

1. Бюджетът

Разбира се, първото нещо, което би трябвало да определите, е каква сума сте склонни или имате опция да отделите. Ниските класове телефони са на доста положителни цени и… да, работят. От тях обаче не можете да очаквате чудеса – те са много по-бавни, нямат положителни камери, нямат добра резолюция, нито издръжливи акумулатори.

Средните класове към този момент имат забележителна част от характерностите на високите и са добър вид. Високите класове телефони от своя страна, по този начин наречените флагмани, са напълно друга „ бира “. Там инвестицията е огромна, само че рискът да не получите това, което сте очаквали или имате потребност, е доста дребен. В случай, че решите да се поглезите с такава първокласна движимост, а нямате опция да го извършите с непосредствено заплащане, можете да прибегнете до разсрочено към някой мобилен оператор.

Нека бъдем реалисти – производителите влагат най-вече качество и точност в най-скъпите си артикули, тъй че в вероятност постоянно са и по-добрата инвестиция. Помислете обаче дали обичате да сменяте смарт телефона си постоянно, тъй като high-end моделите имат по-дълъг живот. Ако предпочитате разнообразието и не обичате да харчите ненужно пари – междинният клас ще ви свърши добра работа. Помислете аналитично върху покупката съгласно самостоятелните си потребности и благоприятни условия.

 10 съвета за верен избор на смарт телефон

2. Годината на произвеждане

Харесали сте модел от 2018-та година, който е по-добър от сегашния ви, да речем закупен през същата. Сега обаче сме 2020-та година Да, несъмнено две години не са чак толкоз доста време и телефонът не е хванал мухъл по складовете.

Има едно друго нещо – производителите в един миг стопират да поддържат софтуерно по-старите си модели. Няма да получавате последните ъпдейти, а равнището на сигурност евентуално ще се намали (поне по този начин настояват някои експерти в областта).

Помислете и за марката. Все още на пазара има такива, които поддържат оптимално дълго старите си модели, само че те не са доста. Интересувайте се и проучвайте доста деликатно, когато избирате джаджа от предходна сбирка.

3. Водоустойчивост, прахоустойчивост и прочие

Имате ли деца, които евентуално могат да изтърван или надраскат телефона ви? Имате ли животни, които могат да го бутнат от масата? Или самите вие сте леко непохватни и постоянно изпускате всякакви неща? Е, не е неприятно да се презастраховате, в случай че сте се разпознали в последните редове.

Спрете се на машина, която да има положителни индикатори за водоустойчивост, прахоустойчивост и да устоя на удар и рухване. Такива ще откриете основно при междинните и високите класове… най-малко с качеството, което очаквате.

 10 съвета за верен избор на смарт телефон

4. Процесор и RAM памет

По този въпрос е най-удачно да се консултирате с някой експерт. Обикновено огромните компании имат публични представители и връзки с тях в множеството страни. Можете да потърсите дали у нас има такива за съответната марка, на която сте се спрели, и да поговорите с съветник по телефона, който ще ви ориентира какви параметри да търсите за вашите потребности и ползване.

А можете да се поровите из интернет, където ще откриете забавни видеа и публикации по отношение на смисъла на тези два съставния елемент. Едно е несъмнено – те са главен индикатор за това какъв брой мощен и бърз ще е смарт телефонът ви.

5. Безжични слушалки – да или не?

Една част от излезлите през тази година устройства не работят с добре познатите ни слушалки. Все по-стремглаво навлизат така наречен безжични такива, които за жалост за момента са много скъпо наслаждение. Твърде е допустимо да не се сетите да погледнете или да попитате дали определения от вас модел работи по остарялата метода. А това може да се окаже значима детайлност. Затова, не забравяйте да ревизирате тази информация авансово.

6. iOS или Android?

Тук въпросът опира и до табиет. Това са две разнообразни операционни системи, които имат разнообразни характерности и преимущества и дефекти. Потребителите на iOS операционни системи знаят, че те в действителност са доста сигурни и добре работещи. Android обаче пък имат всички Google-ски неща, които множеството хора употребяват и харесват.

Прехвърлянето на информация от Android на iOS и противоположното не е невъзможна задача, тъй че в случай че решите да преминете от едното към другото, няма да загубите цялата си информация. Отново тук е добре да поразпитате експерти от IT сферата или другари, които са наясно с тематиката. В мрежата е цялостно с текстове и клипове за разликите сред двете операционни системи. Отделете време, с цел да проучите въпроса.

7. Размер на екрана

Колко огромен ще е вашият смарт телефон е нещо, което не е въпрос единствено на естетическо виждане. Важно е дали размерът ляга добре в дланта ви и дали можете да оперирате с клавиатурата без да се постанова да употребявате и двете си ръце. Може това да ви наподобява като незначителна детайлност, само че когато бързате за някъде или едната ви ръка е заета, е доста по-удобно да можете да ползвате смарт телефона си напълно с другата.

Освен това, по този метод имате и по-голяма непоклатимост и е по-малко евентуално да го изпуснете. Високите класове нерядко изкарват по няколко разновидността от новите си модели с разнообразни размери и характерности и концепцията е тъкмо тази – да може да пасват на всеки. И какъв е изводът – несъмнено, че размерът има значение!

8. Вътрешна памет

Вътрешната памет е друга от RAM паметта. За да не навлизаме в прекомерно профилирана терминология, дано го погледнем от обикновената страна – колкото повече вътрешна памет, толкоз повече файлове, фотоси, игри, приложения и видеа можем да съхраняваме.

Обърнете внимание, че някои телефони нямат толкоз огромна вътрешна памет, само че по тази причина пък имат потенциал за приемане на избрана външна такава – добре познатите ни карти памет. Разбира се, множеството от нас, разполагат и с други устройства като настолни и портативни компютри и външни хардове, в които има задоволително място за предпазване.

Освен това, облачните пространства към този момент дават опция за опазване на данни отвън устройството, до които можете да имате достъп освен през телефона си. Вариантите са доста, по тази причина помислете кой ви пасва най-добре.

9. Издръжливост на батерията

Тук към този момент няма потребност и от полемика – колкото повече, толкоз повече. За ориентир, добра батерия значи такава с мощ към 4000 mAh. Не, че и 3000 mAh няма да свършат работа, отново е обичайно, само че в случай че желаеме най-доброто… е, по-добре да е над това число.

 10 съвета за верен избор на смарт телефон

10. За работа или за наслаждение ще се употребява?

За тази точка би трябвало да отделите най-вече време, тъй като тя се явява резюме на всичко казано досега. След като сте минали пред първите 9, е добре да си дадете сметка защо тъкмо ще ви би трябвало този смарт телефон.

Ако сте влогър, да вземем за пример, не е неприятна концепция да се възползвате от оптималното – да заложите на мощ, прецизна камера, положително нощно снимане, огромна вътрешна памет, устойчивост на батерията… Ако пък работата ви е обвързвана с четене и писане – заложете на огромен екран с добра резолюция и така нататък, и така нататък

След като сте си дали отговор на всички въпроси и сте наясно тъкмо какви са вашите критерии, харесайте няколко модела и ги сравнете. Успех!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР