Можем да измамим организма си, че поема захар, когато добавяме

...
Можем да измамим организма си, че поема захар, когато добавяме
Коментари Харесай

Добавяме екстракт от ванилия и махаме захарта от диетата си

Можем да измамим организма си, че поема захар, когато прибавяме дестилат от ванилия в храните и напитките, които консумираме.

Този хак ни е непосредствено предложен от диетолозите. Единственото, което би трябвало да създадем е да прибавим капка ванилия във всяко нещо, в което другояче бихме поставили захар.

Защо този трик работи? 

Защото тялото ни се храни на половина с миризмите към нас. Според всички изследвания по тематиката, в случай че нещо ни ухае прелестно, сме в пъти по-склонни да го оценим като вкусно. По същия метод можем да манипулираме организма си какво тъкмо хапваме въз основата на миризмите.

 Добавяме дестилат от ванилия и махаме захарта от диетата си

И тъй като ванилията е асоциирана със сладки неща, може доста елементарно да размени захарта в съзнанието ни. Например, в случай че прибавим към чаша мляко една капка ванилова есенция, миризмата, както и усетът, ще ни се стори като на нещо, пристигнало в чаша от Starbucks.

С този трик мозъкът ни ще счита, че поема нормалното количество захар, тъй че ще предотвратим появяването на признаци на лишаване – т.е. неприятните странични резултати, които се появяват, когато се опитваме да спрем нещо, към което сме пристрастени.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР