Може ли наистина Рафаел Бенитес да бъде уволнен от Нюкасъл,

...
Може ли наистина Рафаел Бенитес да бъде уволнен от Нюкасъл,
Коментари Харесай

Защо Бенитес сигурно няма да дочака ренесанс на Нюкасъл

Може ли в действителност Рафаел Бенитес да бъде уволнен от Нюкасъл, колкото и да се счита, че не от него произтичат в действителност действителните проблеми на тима понастоящем? Ще пристигна ли време, още преди да е изминал актуалният сезон в Англия, когато реномираният испански треньор да се наложи да си тръгне от мениджърския пост на „ свраките”?

Най-неудобните въпроси няма по какъв начин да не излязат нескрито, щом даден отбор не може да завоюва победа в осемте си мача от началото на сезона. Или даже, в случай че се върнем доникъде на април и предишния сезон, има една победа в последните 14 мача при цели 11 провали в тях.

ЗЗЗЗПЗРЗЗЗЗРЗЗ



Това са индикатори, при които всеки един треньор или управител би бил най-малкото застрашен от уволняване. Бенитес има на своя страна много и справедливи оправдателни фактори, а и голямото болшинство от Туун почитатели остават твърдо на негова страна и също толкоз твърдо настоятелни в желанието си вместо това да се махне притежателят на клуба Майк Ашли.

Те също по този начин схващат чудесно и това, че резултатите получават много по-черни краски от обективно погледнатото заради ужасяващите като равнище противници на старта на шампионата. Говорим за цели пет от Топ 6 клубовете в този интервал в лицето на Тотнъм, Челси, Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Други разумни пояснения за кошмарното начало са чистият плюс от 20 млн. паунда в счетоводния баланс от летния трансферен прозорец, когато други съперници вложиха по над 100 милиона за укрепване на своите сформира. Също по този начин и травмите на основни играчи като Флориан Льожьон и в този момент Саломон Рондон.



Миналата седмица се появиха информации, че мениджърът на Челси Брендън Роджърс е в радара на Нюкасъл. Официално от „ Сейнт Джеймсис Парк” поддържат линията, че към момента желаят Бенитес за собствен дълготраен ментор с сключване на нов контракт. Към момента обаче има дребна, а в действителност и по-скоро никаква, вяра това да се случи, в случай че ще и управлението най-сетне склони да отпусне някаква естествена сума за прехвърляния през януари.

Ето за какво от управата биха постъпили неуместно, в случай че отхвърлят да се замислят за бъдещето – било за това какво следва да се случи през лятото, било и преди този момент. Което ни води до идващите няколко мача, които се обрисуват като основни.

Програмата подрежда идващите противници до зимните празници по този начин: Брайтън, Уотфорд, Борнемут, Уест Хам, Уулвърхамптън и Фулъм на „ Сейнт Джеймсис Парк” и гостувания на Саутхамптън, Бърнли, Евертън и Хъдърсфийлд.



Това са премного благоприятни условия да бъде свалено напрежението от тима. Пет победи в тези 10 мача и Юнайтед ще се върне още веднъж на правия път при скорошна опция да се укрепи през януари – стига Майк Ашли да се вслуша най-накрая в посланията на почитателите и мениджъра на своя отбор.

Натрупване на 20 точки до Нова година и „ свраките” биха попаднали в точния коловоз към оцеляването в Премиър Лийг – по този начин оптимистите виждат обстановката. По-негативното становище е това, че неспечелването на три от идващите три четири мача би донесло големи проблеми на Рафа Бенитес. А сходна цел наподобява несправедлива за слагане, като имаме поради каква ръка бе раздадена на испанеца през лятото.

Все отново можете да се обзаложите, че по-крайните хора от обкръжението на Ашли биха сложили следния въпрос: за какво въобще да се вършат старания да бъде арестуван управител, който няма желание да се отдаде сигурно след юни следващата година, който не може да носи победи и който от юли насам непрекъснато демонстрира негативизъм (макар това да е еднакво на натурализъм всъщност) пред медии и почитатели по отношение на положението на клуба?

Бихме също по този начин подценили самия Бенитес, в случай че си мислим, че сега той не следи обстановката на европейската футболна сцена в търсене на по-добра опция за себе си.



Би настъпил същински протест, в случай че той си тръгне, но постоянно идва един миг, в който е неизбежен и необходим пресен нов старт. Испанецът беше превъзходен от журналистическа позиция в последните няколко години: привлекателен, прям и същински разбиращ Тайнсайд и потребностите на Нюкасъл. Той е нитът сред противоречиво управлявания клуб и почитателите му. Би било хубаво някак да съживи тима този сезон, да го остави в елита и да си тръгне с високо вдигната глава.

Усещането обаче е, че Нюкасъл е на ръба от нови огромни и грозни кавги, в случай че напълно скоро не бъдат извоювани няколко мача.
Саймън Бърд, „ Дейли Мирър” Премиър лийг 8 кръг, събота 6 октомври  Манчестър Юнайтед 3:2краен резулат  Нюкасъл
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР