Може ли да се стигне до ротация“-пренареждане на мнозинството в

...
Може ли да се стигне до ротация“-пренареждане на мнозинството в
Коментари Харесай

„Ротация“- пренареждане на мнозинството в Общинския съвет преди премиерската ротация в правителството?! 


Може ли да се стигне до „ ротация “-пренареждане на болшинството в Общинския съвет във Варна преди премиерската ротация в държавното управление, в случай че кметът Благомир Коцев не реализира сделка с бизнес кръговете, които организират координирана офанзива поради блокиране на капиталови планове?

Двата бизнес кръга надали целят да смъкват кмета и да провокират избори, само че могат да провеждат офанзива и посредством позициите си в Общинския съвет, с цел да предизвикат смяна в управническата му линия.

Пренареждане на болшинството в Общинския съвет не е невероятно. Двата бизнес кръга разполагат с 13 общински съветници дружно с сътрудници. ГЕРБ, която взе участие в офанзивата посредством евродепутата Емил Радев, което няма по какъв начин да стане без „ положително “ от Бойко Борисов, има 8. Бизнес водачите и Борисов могат да привлекат и групата „ Възраждане “, която е от 7 общински съветници. Така с 28 общински съветници, при нужни 26, водачите на двата бизнес кръга, могат да пренаредят болшинството в Общинския съвет.

Това, несъмнено, е радикална алтернатива, която може да се осъществя, в случай че се стигне до ескалация на борбата. Лидерите на Политическа партия нямат интерес от сходно развиване на обстановката и евентуално ще потърсят съглашение с водачите на двата бизнес кръга.

Опцията с пренареждане на болшинството в Общинския съвет в действителност беше заложена на изборите с високия корпоративен избор, посредством който бизнес водачите разполагат с запас за въздействие да модерират болшинства – показателно е, че те излъчиха ръководителя на Общинския съвет.

Лидерите на Политическа партия и кметът Благомир Коцев даже не могат да стартират тезата за „ замяна на вота “, защото ПП-ДБ има осем общински съветници, колкото има и ГЕРБ.

Ниският резултат на ГЕРБ и ПП-ДБ и паритетът сред тях дава опция на бизнес водачите на маневрират, защото са супер позиционирани стратегически.

Това е резултат от преформатиране на вота – партиите изгубиха позиции и корпоративните групи овладяват самодейността. Затова могат да нападат кмета и даже да прeнаредят болшинството в Общинския съвет с „ ротация “ преди премиерската ротация в държавното управление.

bgsniper.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР