Може и да се шокирате да научите, но зъбите не

...
Може и да се шокирате да научите, но зъбите не
Коментари Харесай

Ето кое ще ви спаси от среща със зъболекаря

Може и да се шокирате да научите, само че зъбите не се поддържат от единствено себе си. Освен това са основни за здравето ви, а постоянно остават подценявани. Всъщност здравите зъби са ключът към положителното здраве. И това не е по никакъв начин инцидентно.

Трябва да се грижим добре за зъбите си. В последна сметка имаме единствено два чифта, а единия го губим до 12-годишна възраст. Вторият ни е до тогава, до момента в който се грижим добре за него.

Следните 10 трика за зъбна грижа могат да ви оказват помощ в никакъв случай да не срещнете ортодонт:

1. Добавяйте мляко на кафето и чая си.

За да поддържате зъбите си свежи и искрящи, най-важно е да обръщате внимание какво слагате в устата си. Петната по емайла се получават от химичния състав на храната. Киселинните храни нараняват емайла, а храните с високо наличие на танин – като кафе и чай – трансформират равнището на pH в устата.

За да балансирате равнището на pH, яжте храни, богати на калций незабавно след киселинните. Сипете мляко в кафето си или чая си, с цел да отслабите киселинността им. Добавете кашкавал или сирене към доматения сос.

2. Хапвайте ананас.

Ананасът е единствената храна, която съдържа съединението бромелаин, което е отличен страж на емайла и бранител на зъбите от петна. Освен това има мощно антиоксидантно деяние.  

3. Не избелвайте зъбите си .

Противно на това, което тръби стилната промишленост от екрана, не е правилно, че зъбите ви би трябвало да бъдат бели. В естествения си тип с времето получават цвят на слонова кост. Освен това не всички зъби наподобяват по еднакъв метод. Все отново функционалността им не е да ви красят.

Избелването на зъбите отслабва съществено емайла. А нарани ли се един път емайлът, няма връщане обратно. Затова избягвайте и избелващи пасти за зъби. Вместо това използвайте такива с флуорид – основен за зъбната ни хигиена.

4. Поддържайте положително количество слюнка в устата си.

Слюнката оказва помощ да предпазвате зъбите си, като непрекъснато ги „ плакнете “ и по този метод отстранявате неприятните бактерии, а в същото време заздравявате емайла с калций и фосфор. Ако не отделяте задоволително слюнка зъбите ви „ се изсушават “ и новото само че pH в устата се трансформира. Пийте допустимо най-вече вода и дъвчете дъвки, с цел да стимулирате слюноотделянето.

Сухотата в устата е също непряк резултат от банкет на прекомерно доста медикаменти – като антидепресанти да вземем за пример.

5. Пийте със сламка.

Изглежда, че на зъбите въздейства освен какво пием, само че и по какъв начин го пием. Начинът на банкет на течности оказва въздействие и върху цялостната джука хигиена. Ако имате навика да отпивате огромни глътки и да си държите течността в устата, рискувате съществено да навредите на емайла си, тъй като излагате по-дълго време зъбите си на захар и киселина. В този смисъл газираните питиета в кенчета са допустимо най-лошият избор. 

Съветваме ви да пиете със сламка, с цел да намалите оптимално взаимоотношението сред течността и зъбите.

Продължава ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР