Може да се каже, че авокадото е уникален вид плод.

...
Може да се каже, че авокадото е уникален вид плод.
Коментари Харесай

Една от най-свежите и вкусни летни салати


Може да се каже, че авокадото е неповторим тип плод. Основната причина за неговата уникалност е, че за разлика от множеството плодове, които са богати главно на въглехидрати, авокадото съдържа огромно количество потребни мазнини.
 Авокадото, зелените плодове и по какъв начин да узреят по-бързо
Трикове, с които авокадото узрява по-бързо

Когато нямаме време да чакаме

Консумацията на авокадо е изключително известна освен от позиция на кулинарните му качества, само че и предвид на здравето, поради което неслучайно си е спечелил името " суперхрана ".

Благодарение на своята висока хранителна стойност, богата текстура и безпристрастен усет, авокадото може да се прибавя към всевъзможни типове ястия. То е главната съставна част в едно от най-традиционните мексикански ястия - гуакамоле.
 Снимка 471893

Ние го избираме най-много в салати, по тази причина и непрестанно търсим разнообразни разновидности, с цел да създадем една по-интересна и нетрадициаонна салата с този другоземен плод. Така напълно инцидентно попаднахме на една страхотна рецепта в уеб страницата Supichka, от която останахме същински очаровани.

Макар че всекидневно за авокадото се счита, че върви повече с домати, този пресен вид на салата от краставици, авокадо и сирене с ментов дресинг, ни накара да си оближем пръстите. И несъмнено се трансформира в обичаната ни лятна салата.
 Снимка 482095

Продуктите, от които се нуждаем, са една краставица, половин или едно авокадо ( според от големината), 50 грама сирена, 1/3 чаена чаша листа от мента, 2 супени лъжици зехтин и 2 супени лъжици лимонен сок.

Първата и най-важна стъпка от правенето на салатата е изборът и подготовката на продуктите. Краставицата би трябвало да е свежа, ментата - прясна, а авокадото - добре узряло и меко.
 Снимка 482096

Започваме, като измиваме и нарязваме краставицата на части, след която я слагаме с дребна купа. Добавяме нарязаното на кубчета авокадо, както и натрошеното сирене и се заемаме с дресинга.

Най-лесно ще ни бъде да го създадем с блендер. Слагаме в дребна купа зехтина, лимоновия сок (може и сок от лайм, в случай че желаеме салата да стане даже още по-свежа), измитите листа от мента и малко сол, след което разрушаваме, до момента в който се получи хомогенна примес.
 Снимка 482097

Заливаме към този момент приготвените краставица, авокадо и сирене и... похапваме с блажено удовлетворение.
 Салатата и по какъв начин да я създадем по-здравословна
Как да създадем салатата си по-здравословна и по-вкусна

Малко протеин, добавки и верният дресинг правят чудеса
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР