Може да се изненадате, но някои смятат, че сладоледът е перфектната

...
Може да се изненадате, но някои смятат, че сладоледът е
перфектната
Коментари Харесай

Сладоледът е перфектната закуска?!

Може да се изненадате, само че някои считат, че сладоледът е перфектната закуска, написа remedydaily.com, цитирайки японския уебсайт excite.co.jp. Изследване, извършено от професор Йошихико Кога от университета в Киорин, демонстрира, че яденето на сладолед може да усъвършенства бдителността и умствените индикатори.

В изследването Koгa съпоставя мозъчната интензивност на участниците, които са яли сладолед незабавно след събуждането си с тези, на хапналите обичайната закуска. Започващите деня си с ледената приятност, имали по-бързи реакции и били по-малко раздразнителни.

Преди обаче да изхвърлите буркана с овесени ядки и да натъпчете камерата със сладолед, дочетете до край тази публикация.

Японският уебсайт, който в началото разпространява изследването, спомена, че то е било подкрепено от компания за сладкиши. По-лошото е, че японският уеб страница не дава линк към самото проучване, което прави невъзможно проверката на обстоятелствата.

Домашният сладолед се подготвя от яйчни жълтъци, захар, пълномаслено мляко и сметана – все потребни и даващи тонус артикули. Заводските сладоледи съдържат обаче и трансмазнини, соево мляко, царевичен сироп, пектин, консерванти и прочие

Една порция сладолед от марката Ben & Jerry's съдържа 260 калории, 23 грама захар и 14 грама мазнини. Това надали е картината на здравето, написа remedydaily.com. За съпоставяне, една порция от зърнената закуска Cheerio's с пълномаслено мляко има същото количество калории, само че единствено 1 грам захар и 2 грама мазнини.

Купа с био мляко и зърнени храни с ниско наличие на захар са доста по-добра алтернатива от сладоледа за закуска. Според Харвардското медицинско училище диета с високо наличие на захар усилва риска от сърдечни заболявания. Може да мислите, че това важи единствено за хора с наднормено тегло, само че захарта е също толкоз рискова и за хората с обикновено тегло.

Американската кардио асоциация предлага на жените да употребяват по-малко от 100 калории захар дневно, а мъжете - по-малко от 150. Добре е да помним, че 4 калории се съдържат в 1 грам захар, а една порция сладолед съдържа близо 100 % от целесъобразното общо на ден количество захар. Ясно е, че няма по какъв начин това да е идеалната храна за началото на деня, както пише японският сат.

Колкото и привлекателно да е заглавието, ние ви призоваваме да изберете по-здравословни разновидности за закуска. Разпространете истината като споделите тази публикация в обществените медии, написа remedydaily.com.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР