Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от

...
Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от
Коментари Харесай

Откъс от книга: „Предистория“ от Рейчъл Мадоу

Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от тази публикация.

Водещият на MSNBC Рейчъл Мадоу, чиито предходни книги включват „ Bag Man “ ( за опозорения вицепрезидент Спиро Агню), „ Blowout “ (за корупцията в нефтената и газовата индустрия) и „ Drift “ (за апарата за водене на война на Америка), се завръща с обзор на възхода на фашистките симпатизанти в Съединени американски щати преди Втората международна война и особеното й значение през днешния ден.

В „ Prequel: An American Fight Against Fascism “ (публикуван от Crown на 17 октомври), Мадоу изследва не толкоз празното обмисляне на властническото придвижване на Америка през 30-те и 40-те години, формирано от почитатели на Хитлер, бели националисти и антисемити, които имаха за цел да имитират фашистко държавно управление в САЩ  И имаха помощ на изненадващи места.

„ CBS News Sunday Morning “ 8 октомври!

„ Prequel “ от Рейчъл Мадоу

$22 в Amazon

Предпочитате да слушате? Audible има 30-дневна безвъзмездна пробна версия, налична сега.

Опитайте Audible гратис

В годините, водещи до влизането на Съединени американски щати във Втората международна война, американското държавно управление, американските институции, самата американска народна власт бяха под въздействие офанзива от врагове извън и от вътрешната страна. Великата американска битка против фашизма, която сме наследили като крайъгълен камък в моралната основа на нашата страна, е битка, която не се е случила единствено в чужбина през 40-те години на предишния век. Американците се биеха и от двете страни на това разделяне тук вкъщи и техните истории ще ви накъдрят косите. Те могат също по този начин да укрепят увереността ви в способността ни да печелим актуалните си повторения на същите тези повтарящи се борби, да не приказваме и за бъдещите рундове, когато това неизбежно се появи още веднъж на огромното колело на демокрацията на цивилизацията.

The Битката тук вкъщи през 30-те и 40-те години на предишния век е история за американската политика на ръба: принудително, ултрадясно властническо придвижване, необичайно увлечено от непознати диктатури, с подробни проекти за събаряне на държавното управление на Съединени американски щати и даже с някогашни американски военни офицери който стоеше подготвен да води. Техният най-дръзък проект призоваваше за образуване на стотици едновременни въоръжени офанзиви против цели на държавното управление на Съединени американски щати директно след евентуалното преизбиране на ФДР през 1940 година Техните офанзиви ще провокират безпорядък и суматоха, надяваха се те, и ще подтикват и радикализират анти-Рузвелт американците, кулминирайки в въоръжено завладяване на държавното управление на Съединени американски щати и определяне на нещо доста повече като фашистка тирания. И колкото и пресилено да звучи това, тези воюващи страни правеха доста повече от това да пляскат с устни. Бяха почнали да крадат от федералните оръжейни хранилища и бяха създали своите проекти да ги атакуван, с конфедерати от вътрешната страна, подготвени да оказват помощ. Те бяха закупили оръжия със стотици и хиляди и бяха почнали да основават и натрупат бомби.

Още по-подпалващият факт беше, че тези бъдещи бунтовници се радваха на удивителна поддръжка от федерални определени чиновници, които се оказаха подготвени и способни да употребяват своя дял от американската политическа власт, с цел да защитят екстремистите, да провалят напъните на Министерството на правораздаването да ги осуети или накаже и да се предпазят от евентуална наказателна отговорност, когато бъдат разкрити. В навечерието на Втората международна война Конгресът на Съединени американски щати беше цялостен с изменничество, машинация и съвсем необозрими дейности от страна на хора, които се бяха заклели да пазят Конституцията, само че които вместо това се оказаха забъркани в скрит план за нейното преустановяване. < /p>

Сега можем да погледнем обратно, от разстояние от повече от осемдесет години, и да забележим, че всички тези американски фашисти (заедно с техните неистини и дезинформация, любовта им към Хитлер, тяхното антисемитско въодушевление на бялото надмощие) в последна сметка се разцепиха на каменист насип. Но сега подготовката за Втората международна война в Америка беше доста по-близка спекулация, в сравнение с желаеме да си спомняме. Това беше бързо пътешестване през бурни и рискови политически бързеи и по това време не беше ясно тъкмо кой и какво щеше да оцелее в пътуването. Много авторитетни фигури в Конгреса, в медиите, в правоохранителните органи, в религиозните водачи се опитваха да запазят фашистката лодка на повърхността.

* * * 

Премерени старания за подкопават демокрацията, подклаждат прелом, популяризират дезинформация в цялата страна, анулират избори със силата на оръжието с членове на Конгреса, които оказват помощ и се намесват - всички тези неща способстват за ужасяващ епизод, през който страна като нашата би трябвало да преживее, само че те не са невиждани. Сегашната ни американска битка в тази тенденция, става известно, има предистория.

И се оказва, че най-интересната част от тази история е за американците – съвсем забравени през днешния ден – които са се забавили в тази битка против нашите вътрешни авторитаристи и фашисти и тежко въоръжени десни милиции. Хора като федералните прокурори Уилям Пауър Малоуни и О. Джон Рог; федерални законодатели като Леон Г. Туру и Питър Уакс; Леон Луис, еврейски деец от Първата международна война, който управлява рискова шпионска интервенция под прикритие в бърлогата на американските нацисти; смели информатори като Чарлз Слокомб, Джон С. Меткалф и Денис Хийли, които всички поеха същински физически рискове; публицисти като Дилард Стоукс, Артър Деруниан и дребния кореспондент Арнолд Севарейд; съветник по директна реклама по пощата, трансформирал се в самоуверен цивилен откривател, Хенри Хоук. Тези най-вече незапомнени американци се изправиха и провокираха както фашистите, по този начин и политическите фигури, които ги рекетираха. Те не бяха безусловно хората, които бихте очаквали да бъдат на предната линия, само че ги имаше, застанаха крепко. Те завоюваха. И оставиха истории за описване – невероятни истории – за това по какъв начин са го създали.

     
Откъс от „ Предистория “ от Рейчъл Мадоу. Авторско право © 2023 от Рейчъл Мадоу. Извлечено с позволение на Crown. Всички права непокътнати. Никаква част от този фрагмент не може да бъде възпроизвеждана или препечатвана без документално позволение от издателя.

Вземете книгата тук:

„ Prequel “ от Рейчъл Мадоу

$22 в Amazon $29 в Barnes & Noble

Купете на място от 

За повече информация:

„ Prequel: An American Fight Against Fascism “ от Рейчъл Мадоу (Краун), с твърди корици, огромен шрифт, електронна книга и Аудио формати, налични на 17 октомври „ The Rachel Maddow Show “ на MSNBC
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР