Може да има разтапяне на ледовете между първите две партии.

...
Може да има разтапяне на ледовете между първите две партии.
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: Борисов ще поиска да му свалят имунитета, да го задържат - най-много за 72 часа

Може да има разтапяне на ледовете сред първите две партии. В няколко формата се организират срещи. Вече се приказва и за систематичен лист на Министерски съвет. Това значи, че препоръчаното от Политическа партия предстои на договаряния. Това от своя страна значи, че са чули молбата на ГЕРБ да създадат отстъпки. Борисов ще пожелае да бъде свален имунитета му, тъй като прокуратурата най-вече да го задържи за 72 часа. Това сподели политологът Любомир Стефанов за NOVA.

По думите му главно кабинетът ще е формиран от специалисти, не от политици. " Имунитетът на Борисов няма да се трансформира в препъникамък. Прокуратурата доста скоропостижно и необичайно се сеща, че има да пази народен интерес.  И го прави по доста смехотворен метод - бутафорно и с фанфари. Целият жанр на ръководство на сегашния основен прокурор е " доста звук за нищо ". Няма смисъл да се парадира. Европейски Съюз желае резултати, а повдигнато обвиняване не е подобен. Всичко пада в съда и няма присъди. Искането на имунитета на Борисов тъкмо в този момент, когато президентът сгази Конституцията, е доста натегнато и необичайно съвпадане ", разяснява той. 

Според него посланието от държанието на Радев е " давам ви мандата с омерзение, в случай че можех по-скоро не бих ви го дал, вие обаче гледайте да не го извършите ". " С сходен вид преамбюли стартират държавните преврати. ГЕРБ излязоха от изолираност, само че не и от сферата на съмненията. Една ремонтирана правосъдна система ще може да подхване същите проблеми като до момента, тогава няма да има подозрение дали си прави работата или извършва поръчки ", счита Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР