Може би звучи като шантава терапия, на която хората ще

...
Може би звучи като шантава терапия, на която хората ще
Коментари Харесай

Можем да се борим с предразсъдъците си, докато спим

Може би звучи като шантава терапия, на която хората ще се подлагат в далечното бъдеще. Но учени съумяват да потвърдят, че на нашите предубеждения може да се въздейства посредством това, което „ научаваме ”, до момента в който спим.

Екип от откриватели от Северозападния университет, Илинойс, демонстрират по какъв начин нежеланите подсъзнателни чувства могат да бъдат модифицирани. Резултатите от еднократно изработен опит са налице цяла седмица. Това изобретение би било потребно в толкоз доста обстановки, само че откривателите твърдо декларират, че при сходни процедури е извънредно значимо да се съблюдава здравна нравственос.

Проучването, оповестено в Science, се концентрира върху подсъзнателните убеждения, които всички имаме. Изследователите употребяват към този момент съществуващо онлайн изследване, наречено Project Implicit и проведено от учени от университета „ Харвард ”. Това начинание има за цел да тества какви са трендовете на скритите предубеждения на хора от целия свят. Съобщават, че резултатите били по едно и също време неприятни и предстоящи (например 80% от хората имат предразсъдъци към възрастните). Темите са разнородни – пол, раса, възраст, религиозна принадлежност и така нататък

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР