Може би трябва да заведем хората, които нарушават новите мерки

...
Може би трябва да заведем хората, които нарушават новите мерки
Коментари Харесай

Кацаров: Да заведем нарушителите на мерките в COVID отделенията, за да видят интубираните

„ Може би би трябвало да заведем хората, които нарушават новите ограничения в едно Коронавирус поделение, с цел да видят интубираните хора, които берат душа. Така ще схванат какво предизвикват с неспазването на рестриктивните мерки ". Това заяви в студиото на „ Събуди се " на  министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

По думите му това, че въвеждането на ограниченията съответства с празника 6 септември, е инцидентно.

„ По предписание се опитваме да не действаме като при ръководството на ГЕРБ – да се появят няколко души с черни костюми в 00.00 ч. и да разгласят, че от на следващия ден заран се затварят заведения, не разрешава се придвижването сред градовете и тн. Затова изработихме подобен проект още лятото, който да планува какво ще се случи при повишаване на броя инфектирани. Поехме уговорката да обявим ограниченията авансово, с цел да може хората, които са наранени, да се приготвят ", добави Кацаров.

По думите му ограниченията са добре прецизирани и в случай че хората ги съблюдават се чака да има спад на броя инфектирани. Ако това се случи е допустимо рестриктивните мерки да отпаднат отчасти или изцяло, разясни Кацаров. И добави, че законът предвижда търсене на наказателна отговорност от нарушителите на ограниченията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР