„Може би той няма никакъв вкус“: Шотландците имат думата относно очевидното отвращение на принц Уилям към килтовете

...
Наскоро беше отбелязано, че Уилям, който притежава няколко шотландски титли,
Коментари Харесай

Наскоро беше отбелязано, че Уилям, който притежава няколко шотландски титли, включително херцог на Ротсей, граф на Карик, лорд на островите, барон на Ренфрю и велик стюард на Шотландия - не е бил виждан на публично място да носи килт от детството си.

При дипломирането си от университета Сейнт Андрюс Уилям носеше килт костюм, риза и папийонка под академичната си роба.

За сватбата си той облече червената туника на полковник от ирландската гвардия.

Изображение: Уилям и Кейт в деня на сватбата им през 2011 г.

На коронацията на баща си Уилям носеше церемониалната парадна униформа на уелската гвардия, а по време на тазгодишната Кралска седмица той се обличаше в одежди на Ордена на бодила, докато кралят беше връчван с отличията на Шотландия.

< p>Но за Уилям не се виждаше нито един килт.

Изображение: Кралските особи по време на тържествата по случай коронацията в Единбург миналия месец Изображение: Кралят в килт по време на посещение в текстилната фабрика Уейвърли в Селкирк

За разлика от това, кралят редовно носи традиционна шотландска рокля по време на ангажиментите на север от границата.

Дори покойната кралица Елизабет изглеждаше любители на тартанова пола и носеше такава в замъка Балморал по време на последния си публичен ангажимент. Тя също често беше виждана увита в тартаново одеяло на годишното събиране на Браемар.

Изображение: Покойната кралица Елизабет носеше пола от тартан за последния си публичен ангажимент Изображение: Покойната кралица Елизабет и принц Филип на събирането на Браемар в 2017

Дворецът Кенсингтън отказа коментар по темата, но ние поехме по улиците на Клакмананшър – най-малкият окръг в Шотландия и наричан „The Wee County“ – за да разберем какво мислят шотландците за него.

< p>Джон Мичъл от Sauchie каза: „Би било хубаво да го видим с килт.

„Кралските семейства имат силни връзки с Шотландия. Крал Чарлз е ходил на училище в Гордънстаун, принцеса Маргарет е родена в замъка Гламис, а кралица Елизабет е починала в Балморал.

„Кралят винаги е обут и обут в своя килт и тартан за всякакви игри в Хайленд.“< /p>Изображение: Джон Мичъл каза, че би било „хубаво“ да види принц Уилям с килт

Г-н Мичъл се пошегува: „Все пак не е голяма работа, че Уилям не носи килт. По-скоро съм загрижен за когото би подкрепил във футболен мач Англия срещу Шотландия."

Черл Йънг, помощник-управител на магазина на Армията на спасението в Алоа, каза, че килтовете обикновено се разкупуват бързо в благотворителния магазин.

Тя обясни, че наемането на килт може да бъде скъпо, особено за онези, които се борят по време на кризата с разходите за живот, и е виждала клиенти да купуват няколко килта наведнъж, когато са в наличност.

Изображение: Работник в благотворителен магазин Черл Йънг, на снимката с Мойра Уайт, каза, че килтовете обикновено се продават бързо

Прочетете повече:
Принц Уилям зашеметява вечерящите, като сервира вегетариански бургери
Джинджър Спайс си партнира с Уилям за проекта

Въпреки че очевидно не е популярна сред принц Уилям, г-жа Йънг каза, че жителите на Клакмананшър обичат килт.

Бети МакГи от Алва също е фен, казвайки: „Кралят изглежда умен и царствен, когато носи такъв . Бих се радвал да видя Уилям и момчетата му с килт."

Г-жа Макги се пошегува: „Не знам защо той не би носил такъв. Може би той няма вкус или стил и просто не харесва тартан."

Но не всички смятат, че бъдещият крал трябва да носи килт или тартан, докато е в Шотландия.

Аврил Хамилтън от Clackmannan каза: „Зависи от него. Ако той се чувства така, тогава не е необходимо да носи такава.“

Стивън Морисън от Alloa се съгласи, казвайки: „Не е голяма работа. И аз бих избрал хубав костюм вместо килт. Момчето е служило в армията, така че вероятно предпочита да носи униформа."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР