Може би това не са любимите цветя на повечето хора,

...
Може би това не са любимите цветя на повечето хора,
Коментари Харесай

Засадете турти в градината и се радвайте на красива и здрава реколта

Може би това не са обичаните цветя на множеството хора, само че те са доста потребни за градината. Освен това, те са красиви, има ги и в разнообразни форми и многообразие. Накратко казано, можете да изберете този вид, който най-вече ви харесва.

Много вредите ли не харесват миризмата на растението. Това е натурален метод да се справите с тях. Подходящо е да ги засадите до зелето и по този начин да го предпазите от нападения на „ посетители “. Ако пък ги засадите до картофите, колорадският бръмбар няма да пристигна, а даже можете да отблъснете и луковата муха. Можете да засадите турти във всички свободни площи на градината ви, като изцяло я защитят.

Не единствено цветовете, само че и самите корени излъчват неприятна миризма. Те работят и против теления червей и поповото прасе. Това провокира същинско удивление към турти.
 Ако отглеждате тези цветя, домът ви ще мирише на ПАРФЮМ Ако отглеждате тези цветя, домът ви ще мирише на ПАРФЮМ
Ухаещите и цъфтящи цветя са способни да ароматизират дома ви по този начин, както нито един парфюм не би могъл. Освен, че имат сила, карат ни...

За да може почвата ви да бъде оптимално предпазена, то не изхвърляйте растението в края на сезона. Смелете ги и ги слейте дружно в почвата, като ги прекопаете дружно. Туртата ще почисти почвата, само че и ще я подхрани.

В състава си тя съдържа тиофен. Това вещество потиска и доста бурени. Когато оставите пък корените за през зимата, вие осигурявате задоволително О2, защото кореновата система на цветето е влакнеста.

Туртата може да бъде и отлична добавка към компоста. С нейна помощ освен по-бързо изгнива, само че също по този начин и може и да пречисти готовия тор и по този метод да обогати по-добре почвата.

Ако ги засадите в оранжерия, те освен ще подобрят типа на доматите и чушките, само че и ще обогатят почвата. Вредителите от своя страна няма да приближат оранжерията, а вие ще спестите от препарати за напръскване и предотвратяване.

Можете да се възползвате и от туртите вкъщи. Малък букет от това цвете освен ще усъвършенства интериора, само че също по този начин ще държи всички комари и мухи надалеч от стаята ви. Не е ли отлично да отворите прозореца си и да не мислите, за това коя гадинка ще влезе в дома ви? С туртите елементарно и бързо по натурален метод можете да се отървете от тях, без да давате пари за лампи, препарати и други сходни устройства, които не постоянно са безвредни за вас и вашето семейство.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР