Може би ще се стори странно на някои, тъй като

...
Може би ще се стори странно на някои, тъй като
Коментари Харесай

Кои цветя трябва да засеем най-късно през първата седмица на февруари?

Може би ще се стори необичайно на някои, защото множеството хора сме привикнали да засаждаме цветя края на зимата.

Има обаче някои представители, които желаят да бъдат засети точно през януари или най-късно през първата седмица на февруари, написа Актуално.

Първата хубост, която би трябвало да засеете в този момент, е пеларгонията, с цел да ѝ се радвате през топлите месеци.

Тя като цяло може да се сее от ноември до април, само че в случай че засеете в този момент не би трябвало да забравяте наложителното в допълнение осветяване. Покрийте семената с найлон и дръжте на темература от към 20 градуса.

Следващия представител на летните цветя е хелениумът. Той обаче ще ви удостои с визията си чак края на лятото. Сега го засаждате, а преместването и засаждането на открито става през май.

Примула ще ви озари с цветовете си началото на лятото, само че трябв да го засеете в този момент.

Любимата лавандула овен красива е и потребна и може да се каже даже, че е целесъобразно да си я отглеждате. Гони комари и молци, както и е удобна за въздуха в пространствата и успокоява нервната ситема. Купете семената късна есен и засейте този месец.

Тинтявата също блазни с хубав наследник цвят, само че особеното тук е, че цъфти чак две години след засаждането на семената. Така че, бъдете търпеливи.

Бегонията също пречиства въздуха и е потребно да си я отглеждате. Засейте я в този момент и ще бъдете впечатлени от удобното ѝ въздействие.

Ирландската роза или още позната като еустома е гальовен и приказен представител на розите. Нуждае се от 5 месеца с цел да цъфне, тъй че януари е най-подходящото време да си засеете от тази хубост.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР