Може би най-необичайната новина, която разтърси футболния свят през последните

...
Може би най-необичайната новина, която разтърси футболния свят през последните
Коментари Харесай

FIFA ще прави своя-собствена игра след „развода“ с EA Sports

Може би най-необичайната вест, която раздруса футболния свят през последните 24 часа, бе раздялата сред FIFA и EA Sports за производството на най-популярната спортна симулация в историята. От студиото към този момент оповестиха, че FIFA 23 ще бъде последното издание с това име, а от идната година играта ще се трансформира в EA Sports FC. Отне няколко часа на Световната футболна федерация, само че оттова също разгласиха информация, че на собствен ред готвят план, който да влезе в директна конкуренция с някогашния сътрудник на пазара за компютърни игри.

Мълвата е, че още за Световното състезание в Катар в края на годината ще забележим първата версия, която ще бъде основана благодарение на друго студио и издател, само че те към този момент остават в загадка.

„ Мога да ви уверя, че единствената достоверна и действителна игра, която ще носи името FIFA, ще бъде най-хубавата на пазара за игри измежду футболните почитатели “, сподели президентът на федерацията - Джани Инфантино, представен от Washington Post.

Своеобразният бракоразвод сред основателите на играта започва през есента, когато договарянията за продължение на контракта удариха на камък, съгласно New York Times. Още тогава името EA Sports FC е патентовано, въпреки към днешна дата то да търпи съществени насмешки в обществените мрежи, заради неналичието на автентично звучене.

Тук някъде обаче стои най-важният въпрос - ще се промени ли визията на клубовете и играчите в идните продължения? Според настоящите контракти сред EA и FIFPro това най-вероятно няма да е проблем. Освен това компанията има дълготрайни връзки с УЕФА и съвсем всички водещи шампионати в Европа, с цел да продължи да залага на изцяло действителната визия на своите персонажи.

Ще е забавно да забележим по какъв начин ще реагира пазара в последна сметка, тъй като досега франчайза FIFA е продал над 350 млн. копия в историята си, носейки милиарди доходи на всички забъркани в плана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР