Може би готвенето за вас е хоби, задължение или удоволствие

...
Може би готвенето за вас е хоби, задължение или удоволствие
Коментари Харесай

Топ готвачи разкриват тайни от кухнята

Може би готвенето за вас е занимание, обвързване или наслаждение – при всички случаи го вършиме. Какво по-хубаво, в случай че го извършите по-лесно, спестявайки време, само че по едно и също време с това и по-вкусно. Това е изцяло допустимо, стига да знаете някои хитринки, които може да научите само от топ готвачи. Ето някои от техните секрети в кухнята, които те с наслада споделят с вас.
Когато приготвяте обичаните си ястия с ориз и се постанова първо да го сварите, прибавете малко оцет, с цел да получите снежнобял ориз, който да свети в чинията.
 Изхвърлете неотложно тези неща от кухнята си Изхвърлете неотложно тези неща от кухнята си
Всеки дом има свое сърце и това е кухнята. Там се готвят обичаните на цялото семейство храни.  На трапезата се хранят всички, докат...
А, в случай че обичаното ви ядене е ризото, щом е готово, прибавете няколко капки сок от лимон и разбъркайте. Вкусът ще бъде още по-добър. Не се тревожете, лимоновата нотка няма да нервира небцето ви.
Ако черният дроб е деликатес във вашата кухня, само че и сложен артикул за култивиране, другия път, когато се изправите пред него, прибавете сол в края на готвенето. По този метод месото ще стане меко и нежно, не жилаво.
За тези, които са се посветили на сладкарството, имаме страховит трик – с цел да предпазите пая от изгаряне, покрийте го с леко навлажнена хартия.
Лесно може да получите съвършените резенчета варени яйца за вашата свежа зелена салата, като първо намокрите ножа със студена вода. Рязане по-късно е като детска игра.
Ако обичате домашно приготвените ястия, включително и пастата, когато я готвите, слагайте повече жълтъци, не белтъци. Това ще помогне на крайния резултат, който ще бъде по-вкусна паста, която не се разпада и разтегля, а е стегната. Ако в рецепта имате несъмнено количество цели яйца, сложете малко по-малко такива и прибавете няколко жълтъка до постигане на избрания брой.
 7 неточности в кухнята, които те вършат слаб готвач 7 неточности в кухнята, които те вършат слаб готвач
Готвенето не е за всеки, само че пък всеки обича да си похапва вкусно. В дни на пандемия, когато всичко заведения за хранене са затворени и можем единствено...
Най-вкусните бъркани яйца се подготвят с добавено малко прясно мляко. Опитайте и ще се убедите в това.
Намалете солта в менюто, овкусявайки ястия с лимонен сок. Той е неин сурогат.
Ако галетата ви е свършила, а се постанова да панирате нещо, използвайте ситно натрошени ядки. Вкусът ще бъде по-интересен.
Любимият ябълков къс може да бъде по-ефектен с късчета ябълка на повърхността. Преди да ги сложите в сместа, ги оваляйте в брашно, с цел да не потънат и да се задържат върху нея.
За да замесите безпрепятствено тесто без бучки при подготвяне на сладко или солено произведение, пресейте всички сухи съставки, освен брашното. Това ще ви обезпечи съвършеното тесто.
 Фън шуй препоръки за кухнята Фън шуй препоръки за кухнята
Според теорията на фън шуй, кухнята е същинското въплъщение на нашето хранене и нашите достижения. Нали въпреки всичко качествената и...
При печете на по-големи пържолки, не ги сервирайте незабавно в чиниите, щом станат подготвени. Оставете ги за няколко минути да починат, да си оберат топлото и да поемат всички усети от печенето. После сервирайте неустоимо вкусното месо.
Тайната на нежното телешко е мариноването му с майонеза. Задължително пробвайте идващия път, когато задачата ви е обвързвана с него.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР