Може би авторът трябва да каже дали е искал да

...
Може би авторът трябва да каже дали е искал да
Коментари Харесай

Атанасов за транссексуалните възстановки на Майстора: Авторът да каже дали е търсел `уау` ефект |

Може би създателят би трябвало да каже дали е желал да реализира " уау резултат " или да обърне вниманието към една по-маргинализирана част от обществото.

Това съобщи министърът на културата Атанас Атанасов в отговор на въпрос от депутата от Българска социалистическа партия Александър Симов по какви критерии е бил определен планът " Другите българки " от Национален фонд Култура, който  

Авторът на плана Михаил Вучков съставлява възстановки на картини на Владимир Димитров - Майстора, само че моделите са транссексуални.

" Не мога да кажа какви са били критериите на комисията 2020 година, когато е бил определен този план. Знам единствено, че е минал всички критерии и е получил доста висока оценка. Работим по усъвършенстването на този развой и критериите да са доста по-ясни а не 2 години по-късно да става нервност ", съобщи той пред парламентарната комисия по просвета. 

По думите му планът " Другите българки " е бил утвърден през 2020 година и е щял да се състои през 2021 година, само че това не се случило поради Коронавирус пандемията. 

" Този мит, че е трябвало да съвпадне със 140 години от рождението на Майстора и женския празник 8 март, не е по този начин. В последна сметка не е работа на министъра през мен да минава всеки един от към този момент четирите хиляди плана. Нито аз би трябвало самосиндикално да споделям: " Това изкуство е неприятно, това е положително ", сподели министърът на културата. 

Вчера министърът на културата Атанас Атанасов (ПП) за пръв път се яви на чуване в отрасловата парламентарна комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР