Моите очаквания за съставяне на кабинет в настоящия парламент са

...
Моите очаквания за съставяне на кабинет в настоящия парламент са
Коментари Харесай

Ангел Найденов: 49-ият парламент има по-голям шанс да състави кабинет

„ Моите упования за сформиране на кабинет в сегашния парламент са по-големи, в сравнение с при предходното национално заседание. Има повече съображение, в това число и в хода на диалозите да се чака, че може да бъде реализирано единодушие и сливане на двете обединения за формулата на този кабинет. Той може да бъде дефиниран като надпартиен, експертен, кабинет на спасението – както решат. Не мисля, че двете обединения чака някой да ги убеждава. Тяхната непоносимост към служебния кабинет е по-голяма отвън разликите посред им ”.

Това съобщи някогашният боен министър Ангел Найденов в предаването по NOVA NEWS.

Той не вижда нищо извънредно в периодите, в които бе призован 49-ия парламент и периодите, в които се организират съвещания с парламентарно показаните партии.

По думите му упованията за сформиране на кабинет са повече към втория мандат, в сравнение с към първия. „ Не мога да предсказвам във връзка с личностите, само че виждайки учен Николай Денков, евентуално той би бил една от мощните фигури, на която ще се разчита за сформиране на кабинет ”, сподели Найденов.

Запитан за отсъствието на Атанас Атанасов от Демократична България, той напомни думите му, че е видял от медиите за днешните съвещания и се е оправдал с форума на ДСБ. „ ДСБ се явява най-остро и нападателно настроената групировка и надлежно поддръжката за вероятно подобен кабинет ”.

Относно модернизацията на армията, увеличението на разноските за защита, боеприпасите и поддръжката за Украйна Найденов сподели, че и двете обединения (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) споделят еднообразно мнение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР