Moите 7 причини да гласувам, с убеждение, а не с

...
Moите 7 причини да гласувам, с убеждение, а не с
Коментари Харесай

7 причини да гласувам за Васил Терзиев с убеждение, а не с отвращение

Moите 7 аргументи да гласоподавам, с разбиране, а не с отвращение*, за Васил Терзиев в неделя: 

1. Васил е претендентът на смяната за София. Такъв е самият той, такива са общинските съветници, определени с нашата листа, такива са претендентите ни за районни кметове. Преди всичко - такива са гласоподавателите, към този момент дали гласа си за него. А в представителната народна власт - и това е отлично - избраникът е пленник на гласоподавателите си. 

2. Григорова - парадоксално за някои, само че напълно разумно за познаващите политическия манталитет на Борисов - е претендентът на Бойко. Ако някой е сюрпризиран, че Бойко поддържа Григорова на втори тур, той не схваща доста от българска " политика ".

Борисов поддържа Григорова не на втори, а на първи тур. И с думите " с цел да си върнем столицата, би трябвало да я изгубим ", той си го призна. Аз за претендент на Бойко не съм дал своя вот и няма да гласоподавам. 

3. Васил е претендентът на развиването, надграждането, еволюцията на столичния град. Той не се изкуши да отхвърля постигнатото до момента, да оспорва посоката на развиване. Но в програмата си желае ускорение на това развиване, желае завършек на партизанското безхаберие и корупция, които го задържат. Иска развиването да стигне до всички елементи на града - и до презастроените южни квартали, и до забравените квартали " отвъд влака ", в Северната яка на града, където има безкрайни неизползвани благоприятни условия. 

4. Григорова е претендентът, който оспорва постигнатото от нас самите - като жители, като притежатели, като бизнесмени, като съкварталци и съседи. Тя е претендентът, който отхвърля, разделя и настройва столичани един против различен. Който насъсква небогати против заможни, остарели против млади, гумаджии против инженери. И не е чудно - това е, което партиите, които я издигат, постоянно са правили, десетилетия наред. 

5. Васил е претендентът на демократите, на Европейска София, на тези, които имат вяра в модернизацията на превоза, градоустройството, битовите услуги, реновирането на постройките, реформирането на " Топлофикация ", изчистването на въздуха, построяването на канализационните мрежи. 

6. Григорова е претендентът на София от предишното - на затъналите в корупция и шуробаджанащина общински сдружения (които, обратно на думите й, бяха съхранени от Бойко), на отричането на частната самодейност и гражданската сила. Неслучайно, до момента в който възхваляваше общинските компании от предишното, тя не загатна общинско-държавната компания от сегашното - " Топлофикация ", която всеки месец ни изненадва с изцяло непредвидими и необясними сметки, до момента в който затъва в близо два милиарда задължения за наша сметка.

7. Последно, само че може би най-важно: Изборите в София са национално политическо решение с голямо влияние върху политиката в цяла България. 

Васил, с всичките му действителни и пропагандно натрапени недостатъци, е претендентът на хората и партиите, които желаят България да се развива ускорено като богата Европейска страна, като правова страна, като съвременно общество с бърза и честна администрация и ниски равнища на корупция. 

Григорова е претендент на Българска социалистическа партия, Левицата, Атака и Движение " Русофили ", претендент на " Възраждане ", т.е. на Румен Радев. Кандидат на партиите и силите, които гневно и неприкрито отхвърлят и спъват европейското ни развиване. Не се надсмивайте над утопичните й " пролетарски " закачки. Вижте обществените й позиции през последните години - те са ясно, постоянно буквално повторение на опорките на Кремъл срещу демократичното европейско развиване. Аз за претендент на тези сили (в това число Манолова и Радев преди години) не съм дал своя вот и няма да гласоподавам. 

Това е изборът, пред който сме изправени. Трети избор няма. Ние сме народна власт - какъвто е изборът, ще го признаем и ще живеем с последствията му. Убеден съм, че последствията от избор на Ваня Григорова ще бъдат дълготрайни и доста рискови. 

*Не е някаква загадка, че фамилията ми е най-малко четири генерации обвързвано с демократичната политика в България - от ръководството на Александър Малинов през 1908-1911г., през демократическата локална власт във Варна сред войните, през концлагера в Белене от 50-те, та до реформаторските сили на последните три десетилетия. 

И не е загадка, че показах паниката си (и обществено, и в персонални диалози с Васил и щаба му) от резултата на фамилната история на претендента ни върху гласоподаватели с моята родова памет.

Въпреки че - като правоприемник на хора, които не са имали право да упражняват специалността си поради татко си и дядо си, в никакъв случай няма да приема " наследствена лустрация ". 

Тревогата ми от вероятен завой на столицата към предишното и на Изток е неведнъж по-силна.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР