MohBad: Нигерийски фенове настояват за справедливост след смъртта на афробийт звездата

...
Стотици фенове на афробийт звездата MohBad, който почина миналата седмица,
Коментари Харесай

Стотици фенове на афробийт звездата MohBad, който почина миналата седмица, излязоха по улиците на Ибадан и Асаба в Нигерия , призовавайки за справедливост.

Това следва подобни протести и изблик на скръб в други градове в Южна Нигерия тази седмица.

27-годишната певица, чието истинско име беше Илериолува Алоба, почина в болница в Лагос. Точните обстоятелства около смъртта му не са оповестени публично.

Губернаторът на щата Лагос обещава задълбочено разследване.

Във вторник Бабаджиде Сануо-Олу написа в Туитър, че е поканил тайната полиция на страната да помогне да разбере какво се е случило с Мохбад, като помоли всеки, който има информация, да се изяви, но призова феновете си да се въздържат от подстрекателски изявления .

Създаден е специален разследващ екип и тялото на певицата ще бъде ексхумирано за аутопсия.

BBC Африка на живо: Актуализации от континентът

Хештегът #justiceformohbad е актуален в X, известен преди като Twitter, след смъртта на музиканта във вторник, 12 септември.

При надигащи се емоции, някои трибюти предполагат, че певецът е бил тормозен в музикалната индустрия.

Гневът е насочен особено към бившата му шеф, Найра Марли, с която той враждуваше, след като миналата година се раздели с лейбъла на нигерийския музикант - Marlian Records.

Самият Марли също призова за задълбочено разследване на смъртта на MohBad и обеща да съдейства за „разкриване на всякаква нечестна игра или несправедливост“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР