Мохамед Мансур е едно от изключенията сред най-заможните хора в

...
Мохамед Мансур е едно от изключенията сред най-заможните хора в
Коментари Харесай

Милиардерът, който управлява богатството си сам, вместо да разчита на банки за това

Мохамед Мансур е едно от изключенията измежду най-заможните хора в света. Той е човек, който самичък ръководи благосъстоянието си.

Преди десетилетие 72-годишният милиардер основава лична капиталова компания, посредством която да управлява благосъстоянието на фамилията си. Междувременно той и неговите братя стоят зад интернационална компания, която държи франчайз на McDonald " s и дилърство на General Motors.

Инвестиционното сдружение Mansour Group пък разрешава на египетската фамилия да влага от фамилния офис в родината си в интернационалните колоси, като Airbnb и Twitter. Мансур обаче е уверен, че зад този триумф стои фактът, че не някой различен, а самият то се грижи за управляването на средствата, с които разполага фамилията му.

" Преди бях привикнал да оставям парите си на депозит в банки, само че не бях задоволен от възвръщаемостта, която получавах ", споделя той в изявление за Bloomberg и прибавя. " Така в никакъв случай не знаеш кой тъкмо ръководи парите ти, а по-късно идва и доходността от 2% на година ".

" Сега мога да кажа: " Това са моите пари и ще ги влагам ". А в случай че изгубя, изгубя ", счита Мохамед Мансур.

Семейният конгломерат, учреден през 1952 година от татко му, в началото се занимава с износа на памук от Египет. Мохамед Мансур застава отпред след гибелта му през 1976 година. Днес компанията, която се трансформира в един от ранните вложители във Фейсбук, възлиза на 7 милиарда $.

" След като бях работех за държавното управление сред 2005 и 2009 година започнах нова кариера. Компаниите от Mansour Group се представяха добре и разполагахме с доста ликвидност. Когато управляваш собствен личен бизнес, ти не обръщаш задоволително внимание на благосъстоянието си, а аз желаех самичък да ръководя парите си ", споделя Мансур в изявлението.

" Ние бяхме привикнали да насочваме парите си към банка X или Y, само че си споделих, че просто можем да наемем млади мъже и дами, които да вършат това за нас ", изяснява той.

Така през днешния ден капиталовото поделение на групата има 14 чиновници, в това число сина на Мансур, които се занимават с това. " Определено взехме най-хубавото решени, а фамилните офиси са офисите на бъдещето ", обобщава милиардерът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР