Могат ли начинаещи предприемачи от малко градче в Централна и

...
Могат ли начинаещи предприемачи от малко градче в Централна и
Коментари Харесай

Предприемачи и инвеститори - говорители на Endeavor у нас

Могат ли начинаещи бизнесмени от малко градче в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да трансфорат дребна компания в световен водач? Възможно ли е компания от дребна страна в района да мащабира своя бизнес доста, да придобива свои съперници от развитите страни и да листва акциите си на Нюйоркската фондова борса (NYSE)?

Една от най-успешните компании за антивирусен програмен продукт в света - AVG Technologies, е образец, че това е допустимо. От дребна компания в чешкия град Бърно тя се трансформира в световен водач с над 2 милиарда консуматори и става първата компания от Източна Европа, листната на NYSE. Карел Облак, основен началник и механически шеф на AVG Technologies, ще даде потребна информация и препоръки по какъв начин се разраства един бизнес на проведената от българския офис на Endeavor конференция Dare to Scale, която ще се организира на 23 октомври 2017 година в София, от 9.00 до 15.30 ч., в София Тех Парк, зала „ Джон Атанасов “. Събитието ще събере на едно място 200 топ бизнесмени, мениджъри, бизнес водачи и вложители от целия свят, като ще бъде подкрепено от водещи интернационалните компании, финансови институции и медии.

Сред представителите на конференцията Dare to Scale ще е и Алън Тейлър, ръководещ шеф на световния коинвестиционен фонд Endeavor Catalyst, инвестиращ само в компании от мрежата на Endeavor. От основаването си през 2012 година фондът е вложил в над 50 компании в 20 страни - от Аржентина до Турция и ОАЕ, и продължава да уголемява географския си обсег. Алън Тейлър ще обясни какви са опциите за една компания от ЦИЕ да си обезпечи нужния й капитал, с цел да разрасне доста своя бизнес.

В Dare to Scale представители ще са още:

Росен Плевненлиев, президент на България (2012-2017 г.)

Правийн Паранджоти, началник на фондовете за рисков капитал на Европейския капиталов фонд (EIF)

Божидар Нейчев, ръководещ съучастник в PricewaterhouseCoopers (PwC) за Югоизточна Европа

Сред присъстващите на събитието се чака да бъдат представители на: Summit Partners, SAP, EBRD Ventures, Elephant VC, Oracle Ventures, Emergence Capital, Antenna, Viohalco, Koc Holding, Sabanci, Forbes (Japan) и други водещи компании.

„ Едно от значимите послания, които желаеме да отправим към бизнесмените в България и Източна Европа е, че да стартираш бизнес в дребна страна не е причина да не можеш да го разраснеш на световно равнище. Напротив, това е тласък за блян към още по-силно развиване на интернационалните пазари, доколкото дребният вътрешен пазар дава стеснен капацитет за напредък. С ресурса и мрежата на Endeavor тази цел е още по-постижима “, показва Момчил Василев, изпълнителен шеф на българския офис на Endeavor.
 Момчил Василев Момчил Василев
Dare to Scale е първата по рода си конференция, фокусирана върху опциите и провокациите пред бизнесмените от ЦИЕ, които желаят да мащабират доста своя бизнес. Целта на Dare to Scale е да показа потребна информация и да сътвори платформа, посредством която бизнесмените от този район да споделят по сред си провокации и благоприятни условия. Endeavor Bulgaria има упоритостта да играе основна роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в България и ЦИЕ, предоставяйки помощ и запас на тези, които желаят да развиват своите компании и хрумвания на световно равнище.

Конферецията DaretoScale предхожда 75-тия Международен селекционен панел на Endeavor, на който София ще бъде хазаин (за първи път в историята на Endeavor) на 23-25 октомври 2017 година Международните панели на Endeavor се организират 8 пъти годишно в разнообразни градове по света - от Куала Лумпур до Сан Франциско и от Йоханесбург до Лондон. По време на панелите ментори и бизнесмени от световната мрежа на Endeavor избират нови членове на своята общественост на база одобрен от организацията логаритъм за асортимент.

В интернационалните панели обичайно вземат участие потвърдени имена в международния бизнес от ранга на Рейд Хофман, създател на Linkedin, Джош Силвърман, някогашен основен изпълнителен шеф на Skype; Диего Пиачентини, вицепрезидент на Amazon и други.

Вижте повече информация за събитието и запазете своето място тук
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР