Могат ли имплантите да пречат на кърменето? Искам да си

...
Могат ли имплантите да пречат на кърменето? Искам да си
Коментари Харесай

Могат ли имплантите да попречат на кърменето

„ Могат ли имплантите да пречат на кърменето? Искам да си увелича гърдите, само че се колебая да не позволи неточност “, пита млада жена.

Имплантите не пречат
Те не могат да навредят нито на производството, нито на отделянето на мляко. Само механично увреждане на някои обособени млечни пътища би могло да попречи, само че при актуалните способи за слагане на импланти това не се случва,  отговаря пластичният хирург доктор Денис Архипов.
Имплантът се инсталира под огромния гръден мускул. Той не визира гръдната тъкан и не влиза в контакт с нея. Мускулът разделя импланта и млечната жлеза.

Трябва да имате поради нещо друго, което е значимо.
По време на кърмене формата на млечните жлези се трансформира - те се усилват и надлежно формата на гърдите може да се промени. И гърдата може да „ излезе “ от импланта. Това е естетически проблем, който би трябвало да се поправя.
Ето за какво, в случай че бременността, раждането и кърменето са планувани в близко бъдеще, не е рационално в този момент да си поставяте импланти. По-добре е да изчакате да спрете да кърмите и тогава да предприемете мечтаното нарастване на бюста.
Но за нераждала жена няма противопоказания в това отношение.
Около 25% от протезите за увеличаване на гърдите се вършат от нераждали дами.

„ Колко време след интервенцията за увеличаване на гърдите мога да забременея? Когато стартира да се образува кърма, няма ли да повреди импланта или да се скапе формата? “

Помислете кой е подходящият миг за слагане на имплант
Можете да забременеете съвсем незабавно след интервенцията. Веднага обаче поражда въпросът: дали това е подобаващият миг за слагане на импланта?

Млечната жлеза се усилва по време на бременност, без значение от импланта. А дали формата ѝ ще се възвърне по-късно, е въпрос на генетика.
При някои дами следите от кърменето не се виждат, при други е противоположното. Няма по какъв начин това да се планува, нито да се избегне.
Ако формата се промени, може да се наложи коригираща интервенция.
Но би трябвало да имате поради, че първичното нарастване на бюста е постоянно доста по-лесно изпълнимо от реконструкцията.
Затова е по-разумно да носите поддържащо долни дрехи, с цел да забавите разтягането и увисването на млечните жлези под тежестта на кърмата.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР