Мога като премиер и като човек да им кажа голямо

...
Мога като премиер и като човек да им кажа голямо
Коментари Харесай

Борисов се извини за думите на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания

Мога като министър председател и като човек да им кажа огромно " извинявай " за това, че по този начин са афектирани. Това сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка думите на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания. Премиерът разяснява въпроса пред български публицисти в Брюксел.

На мястото на господин Симеонов също щях да поднеса извиненията си, тъй като му познавам езика, той напълно по различен метод желае да го каже, само че не съм му юрист, с цел да излизам да го пазя. Той е задоволително огромен и има задоволително опит в медиите, задоволително постоянно се изявява, да не кажа всекидневно. Така че да излезе и да изясни какво е имал поради. Крайно време е всеки да си мери думите, това касае и Българска социалистическа партия, когато употребяват език, който с изключение на ненавист, предизвика и такива отговори. Това не е добре въобще за политическия климат в България, добави министър председателят.

Това, което Валери Симеонов е споделил, мога единствено да се извиня от името на държавното управление. Такъв език е първо неприемлив, второ е погрешен. Нещастието на хората не трябва да бъде употребявано, както от Българска социалистическа партия, по този начин и от господин Симеонов.

Ако се върнем във времето, когато Българска социалистическа партия е била мандатоносител, какво е отделяно от бюджета за тези хора - ще видите стотици милиони разлика с отделяното от това държавно управление в годините. Абсолютно разбирам майките. Когато застанат до Българска социалистическа партия и вършат митинга, настояванията са политически. Какво са създали Българска социалистическа партия за тях през десетилетията от 1944-1945 година, кой сътвори системата - ние, преди 10 години? През това време в три от тях не сме управлявали и през тези три години падна и КТБ, и се наложи да платим техните подписи за реакторите за АЕЦ " Белене ", за двете американски топлоцентрали - 6,7 милиарда лв.. Щяхме да ги дадем за тези хора, добави министър председателят.

Когато пристигнаха с казуса, отнесох се с цялото си почитание и внимание, до ден сегашен. Постигнахме съглашение със 150 млн. лв. да се усилят средствата за хората с увреждания. Проектозаконът мина на Министерски съвет, другия петък е гласуването. Моля до другия петък да изчакат, мисля, че ще се случи в цялостния размер, прикани Борисов.

Това е демокрацията, съобщи той в отговор на въпрос, обвързван с разисквания избор на съмнение към държавното управление. Не знам партия, управлявала десетилетия, да приказва за качество на опазването на здравето. Мигар не знаем какво беше качеството на опазването на здравето по тяхно време. Ако откри човек връзки до аптеката на Правителствена болница, може да си купи хапче, другояче аспирин и аналгин. Много министри се смениха в тази сфера, тъй като ми се желае въз основата на големите пари, които се изсипват в опазването на здравето, да се направи система, която фактически да стигне до пациента и надлежно лекарите, санитарите и медицинските сестри да са положителни. Над 4,7 милиарда лв. са в тази система. Видяхте по какъв начин може да се допусне да се пробват да крадат от медикаменти (за онкоболни). Всички знаем за Хипократовата клетва, само че очевидно и там, като на всички места, има такива и против тях би трябвало да се борим, съобщи министър председателят.

Мисля, че и с визитата на президента Румен Радев във Англия при кралицата, и с нашето тук - във външнополитически проект съумяваме да държим България на доста положително, разпознаваемо място. Ако малко си оправим езика и спрем сами да си сътворяваме проблеми в България с този език, от което и се диференцирам, и ме е гняв, и същински се надявам сътрудника Симеонов да отиде и да се разбере, и да изясни какво има поради, уточни министър-председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР