Мога да кажа, че сме една фирма за пример в

...
Мога да кажа, че сме една фирма за пример в
Коментари Харесай

Бивш министър от кабинета Орешарски: Доган взе 70% от ТЕЦ Варна за 1,5 млн. лв.

" Мога да кажа, че сме една компания за образец в България. Всяко сдружение коства толкоз, колкото е сделката сред купувача и продавача. При една такава огромна покупка това се пресмята посредством инспектори. " Това сподели министърът на превоза от държавното управление на Пламен Орешарски Данаил Папазов по тематиката собствеността на Топлоелектрическа централа Варна в изявление за bTV.
Той добави, че за всички тези суми са платени налози от сина и щерка му и всеки образован публицист можел да реши каква е сумата. 
" Ние го придобихме за 48,5 млн. евро, с един превод от 28 млн. евро по банков път, а останалите пари са средства, които дължеше Топлоелектрическа централа Варна и ние влязохме в техния дълг. "
На въпрос за какъв брой Ахмед Доган е придобил 70-те % от Топлоелектрическа централа Варна Папазов отговори: " Не мога да ви изтъквам... към 1,5 млн. лева, само че имайте поради, че това сдружение има заеми и отговорности, тъй че това е резултатитвна активност. "
Според медийни изявления, позоваващи се на Търговския указател, Доган не е дал даже близка до тези 1,5 млн. лв. сума. Първо Папазов взема ТЕЦ-а, посредством компания " Сигда " ООД. Доган придобива мажоритарния дял в " Сигда ", който му коства 3500 лв.. Синът и дъщерята на Папазов, които ръководят компанията, остават с миноритарни дялове – за 800 лв. на името на Станислав Папазов и за 700 лв. на името на Ивелина Папазова.
На въпрос дали Топлоелектрическа централа Варна е рискова за националната сигурност Папазов отговори, че " това са цялостни нелепости, друго не се сещам какво да ви кажа. " Той добави, че от студения запас не се печелят парите, " по този начин, както го обяснявате. Ние имаме ежедневна поддръжка на всички уреди и детайли на уреди на ТЕЦ-а. Тук работят 254 души, има защита, пожарна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР