Мога да кажа, че Ердоган е не само добър съсед,

...
Мога да кажа, че Ердоган е не само добър съсед,
Коментари Харесай

Какво е Ердоган за България. Ключови думи на Карадайъ

" Мога да кажа, че Ердоган е освен добър комшия, само че и добър другар на България. ", споделя Мустафа Карадайъ в изявление в Труд.

" Газовата рецесия не е единствено в България. Енергийната и газовата рецесия са световни феномени и по тези въпроси виновните политици, без значение дали са на власт или в съпротива би трябвало да търсят решения. По тези тематики ние имахме опция да приказваме и в Брюксел, когато бяхме на Съвета на либералите, който се организира преди Съвета на Европейския съюз. Там говорихме с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, и с френския президент Еманюел Макрон. По тематиката енергийна сигурност и самостоятелност говорихме и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Грешните ходове, които направи последното държавно управление на България в областта на енергетиката, и в частност за газа, принуждават в този момент служебния кабинет, а и политиците, които ще бъдат в идващия парламент, без значение дали на власт или в съпротива, занапред да се ангажират с тези тематики в търсене на излаз.

Турция е една от страните, посредством които тези рецесии, могат да бъдат решени. Турция е една от главните други възможности в търсенето на решение за енергийните рецесии в България. От тази позиция ние доста съществено поставихме въпроса и сме доста удовлетворени от загрижеността на политическото управление на Република Турция към своите съседи и към България. И виждате към този момент резултата. Както разбрахме от последното изявление на служебния министър на енергетиката, предпочитано стартират диалози с турски компании - снабдители на газ. Мога да кажа, че Ердоган е освен добър комшия, само че и добър другар на България. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР