Модните къщи „Живанши, „Версаче и „Коуч трябваше да се извинят

...
Модните къщи „Живанши, „Версаче и „Коуч трябваше да се извинят
Коментари Харесай

Givenchy, Versace и Coach си навлякоха неприятности в Китай

Модните къщи „ Живанши ", „ Версаче " и „ Коуч " трябваше да се извинят за това, че са пуснали в продажба фланелки, в които са уязвили териториалната целокупност на Китай, съобщи Франс прес.

Инкриминираните продукти показват Тайван и Хонконг като независими страни, до момента в който формален Пекин ги смята за своя територия.Италианската марка си навлече неприятности от страна на китайските управляващи, откакто пусна фланелки с надписи на градове, следвани от страните, в които те се намират. Като да вземем за пример - Париж-ФРАНЦИЯ, Шанхай-КИТАЙ. Дотук добре, само че когато се загатва Хонконг, не следва страната КИТАЙ, а е изписано още веднъж ХОНКОНГ. Това се стори обидно на Пекин, откакто някогашната английска колония още веднъж бе включена в състава на КНР през 1997 година

Модна къща " Версаче " (Versace) беше раздрана от рецензии в обществените мрежи поради гафа, съвпаднал с продължаващите митинги в Хонконг, които мощно изнервят китайските управляващи.Неприятностите не подминаха и френската фешън къща " Живанши " (Givenchy) и американската " Коуч " (Coach). Техните фланелки навеждат на мисълта, че Хонконг и Тайван са самостоятелни от Китай територии. В същото време Пекин продължава да претендира за това, че Тайван е негова територия, макар че островът се ръководи настрана от 1949 година насам.Трите фешън марката трябваше да поднесат своите извинения, като увериха, че нарочените за обидни модели са били изтеглени от продажба.

От " Живанши " обявиха, че откровено се извиняват за позволената неточност, която е в прорез с дълбокото почитание, което изпитва марката към китайските консуматори.

" Обичаме Китай и почитаме неговата териториална целокупност ", оповестиха от " Версаче " на страницата на марката в китайската платформа Уейбо.

От " Коуч " признаха " сериозността на грешката " и показаха " дълбокото си страдание " от допускането й.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР