Модната търговска верига Next увеличава прогнозата си за годишна печалба,

...
Модната търговска верига Next увеличава прогнозата си за годишна печалба,
Коментари Харесай

Next очаква по-голяма годишна печалба заради добрия коледен сезон

Модната комерсиална верига Next усилва прогнозата си за годишна облага, откакто регистрираните продажби през последното тримесечие на 2019 година надминават упованията. Основният растеж идва от увеличени покупки посредством уеб страницата на компанията, оповестява Financial Times.

Ръст на продажбите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Next регистрира 5.2% нарастване на продажбите през последното тримесечие на 2019 година, което е над упованията на компанията. По-добрият резултат се дължи на онлайн платформата й - 15% нарастване посредством нея компенсира спада от 3.9% при продажбите във физическите магазини. Печалбата преди данъчно облагане за финансовата година се обрисува да бъде към 727 млн. паунда, което е малко над предвижданите 725 млн.

Това не е първият път, в който стилната верига надминава упованията си. През същия интервал на 2018 година нарастване в онлайн продажбите още веднъж беше повода за смяна на вътрешните прогнози.

Оптимистичните прогнози и увеличените продажби на компанията ще бъдат добра вест за вложителите. Според Адам Томлинсън, анализатор от Liberum Capital, докладът на компанията " ще съставлява облекчение за по-широкия бранш, защото ще повлияе позитивно на цената на акциите ". През последната година акциите на Next са нарастнали със 75%, което слага компанията на 5-о място по показване в общия показател на търговията на дребно FTSE350.

Трудности в бранша

Според представители на компанията една от аргументите за подобрението през декември е по-студената зима, която е нараснала търсенето на зимните им дрехи. Друга причина е усъвършенстваната наличност на запасите в магазините и онлайн платформата. Въпреки триумфа през коледния сезон изискванията в бранша на търговията на дребно не престават да бъдат тежки, споделя в изявление Саймън Уолфсън, основен изпълнителен шеф на Next. Той твърди, че потребителите избират да харчат пари за преживявания, в сравнение с за материални артикули, написа Bloomberg.

Springboard, компания, която обезпечава данни за търговията на дребно, регистрира спад в клиентите на физическите обекти на веригата в деня след Коледа. Обектите имат с 8.6% по-малко гости в съпоставяне със същия интервал на 2018 година Саймън Уолфсън споделя, че сезонната ликвидация при започване на 2020 година е потръгнала с по-бавни темпове от предстоящото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР