Модерното съоръжение трябва да заработи до края на 2020 годинаВ

...
Модерното съоръжение трябва да заработи до края на 2020 годинаВ
Коментари Харесай

Siemens оборудва електрическа подстанция на EVN в Пловдив

Модерното оборудване би трябвало да проработи до края на 2020 година

В новата подстанция на EVN в Пловдив ще бъдат вложени най-съвременни технологии, акцентира министър Теменужка Петкова

Siemens България ще достави оборудването за новата градска електрическа подстанция „ Евмолпия “ на EVN в Пловдив, която ще подсигурява зареждането на източната и централната част на града. EVN ще вложи над 11 млн. лв. в модерното оборудване.

Направление Енергиен мениджмънт на Siemens България обезпечава доставките на оборудването по Лот 3, Лот 4 и Лот 5 на плана, а точно релейни отбрани, разпределителна уредба 20 kV и силов трансформатор 110/20kV, 50MVA.

Това е следващият план от дългогодишното съдействие сред Siemens България и EVN след построяването на когенерационна централа в Топлоелектрическа централа „ Пловдив Север “ и на подстанция „ Царацово ” 110/20kV, както и доставките на разпределителни елегазови уредби за мрежата на „ Електроразпределение Юг “ (ЕР Юг), част от EVN групата.

Първоначално конфигурираната мощ на новата подстанция е 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA. Тя ще бъде напълно от закрит вид, като присъединението към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея.
още по тематиката
Управлението, непрекъснатият надзор и мониторинг на подстанцията ще се упражнява непосредствено от диспечерския център на EVN посредством телемеханика, сходно на подстанция „ Царацово “.

„ Евмолпия “, носеща едно от античните имена на Пловдив, ще бъде втората напълно новоизградена подстанция на EVN в Пловдив. Тя ще стартира работа в края на 2020 година

Подстанцията ще подсигурява електроснабдяването за централната и източна част на Пловдив, където през последните години бяха построени доста нови обекти и се породи нужда от спомагателен потенциал на мрежата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР