Модернизацията на танк Т – 72 е много успешна. Днес

...
Модернизацията на танк Т – 72 е много успешна. Днес
Коментари Харесай

Какво се случва с модернизацията на танковете Т-72 и подготовката на екипажите

„ Модернизацията на танк Т – 72 е доста сполучлива. Днес бяхме очевидци на отлични резултати, реализирани с осъвременените машини и положителната подготовка на екипажите “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов след демонстрацията на бойните качества на осъвременения танк Т-72, проведена от Командването на Сухопътните войски на Учебен полигон „ Ново село “. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Министър Стоянов обясни, че модернизацията на военната техника е нескончаем развой , който изисква възстановяване на оръжейните системи, с цел да дават отговор на актуалните условия при водене на бойни дейности. „ Очаквам в най-скоро време да получим нужната комуникационно-информационна инсталация, с цел да приключим с контракта за рационализация на танк Т-72 до края на април 2023 година и да помислим за идващ стадий в модернизацията на тежката бойна техника на Сухопътните войски “, сподели министърът на защитата.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов обърна особено внимание върху процеса по образование и подготовка на персоналния състав, който ще употребява осъвременената техника.
 Министерство на защитата
Брифинг за запознаване с дейностите, осъществени при модернизацията на танкове Т–72, както и за добитите нови качества, изнесе заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов.

Представени бяха системите, инсталирани при модернизацията на машините . Сред тях са системата за ръководство на бойните дейности (BMS), система за ранно предизвестие при облъчване, система за повишение на автономността, система за наблюдаване и ръководство на танка от механик-водача. Дейностите са осъществени в цех „ ТЕРЕМ ХАН КРУМ “ – Търговище.

Сред добитите качества вследствие на модернизацията са усъвършенстваната бойна успеваемост и нарасналата успеваемост на системата за командване, както и на отбраната. Обслужването и ремонтът на осъвременените машини ще се прави от Сухопътните войски, а ремонтът на елементи и устройства ще става в ремонтни бази в страната. Модернизацията на техниката способства за реализиране на оперативна съгласуемост с армиите на НАТО.

Общо 44 машини ще бъдат осъвременени , от които 40 са за Сухопътните войски и 4 за Националния боен университет " Васил Левски ".

На полигон „ Ново село “ военнослужещи от Центъра за подготовка на експерти в Сливен извършиха стрелби с танковото оръдие от място и в придвижване на друга отдалеченост и с разнообразни боеприпаси; пукотевица със сдвоена картечница от място и от придвижване по неподвижна и движеща се цел. Демонстрирани бяха опциите на термовизионна камера за разкриване, водене на наблюдаване и огън по задачите нощно време и при неприятна видимост, както и други усъвършенствания. В динамичния показ задания извърши и аероплан Су-25 от авиобазата в Безмер.

Министърът на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов поздравиха танковите екипажи от Центъра за подготовка на експерти, взели участие в сподели на качества.

На демонстрацията на бойни качества на танк Т-72 участваха още заместник-началникът на защитата Димитър Илиев, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов, шефове на дирекции, представители на фирмите-изпълнители на плана и други посетители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР