Модернизация и реконструкция на рибарското пристанище в м. Карантината в

...
Модернизация и реконструкция на рибарското пристанище в м. Карантината в
Коментари Харесай

Община Варна ще осигури 8.6 млн.лв. за новото рибарско пристанище в Аспарухово 


Модернизация и реорганизация на рибарското пристанище в м. „ Карантината ” в Аспарухово ще бъде осъществена със средства по европейската стратегия за морско дело и риболовство. Проектът е на община Варна, а общата му стойност надвишава 16,6 млн. лева Съветниците от комисията по бюджет и финанси през днешния ден утвърдиха решение, с което 8,6 млн. лева ще бъдат обезпечени от локалния бюджет. Останалите средства се дават по програмата, оповестява dnesplus.bg

Проектът планува да бъде актуализирано и разширено съществуващото досега пристанище. Освен незадоволително по територия, то не предлага предпазена акватория за безвредно акостиране на рибарските лодки. „ Това е историческа околност, също така освен Аспарухово, а Варна има потребност от риболовен пристанища ”, поддържа концепцията зам.-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев.

Промените са съобразени с Общия устрийствен проект, който планува след време зоната за е част от транспортния и пешеходен достъп на изток по крайбрежието до нос Галата, твърдят от общинската администрация.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР