Модерни технологии: БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак.

...
Модерни технологии: БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак.
Коментари Харесай

Модерни технологии: БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак

Модерни технологии: БДЖ вкарва електронно издаване на билети във трен. „ БДЖ – Пътнически транспорти ” ЕООД вкара тази седмица пробно електронно издаване на билети във трен от транспортния личен състав посредством PDA устройства (на снимката). Това оповестиха от пресцентъра на националния железопътен транспортьор.

Услугата се прави пробно с функционалност
Единствено по направленията София – Враца – Видин и София – Враца – Лом.
Електронното издаване на билети във влака посредством PDA устройства доста ще улесни процеса за транспортния личен състав. Причината е, че билетът се отпечатва автоматизирано единствено с натискането на няколко бутона от менюто на устройството. По този метод към този момент не е належащо да бъдат попълвани бланки на ръка, което лишава повече време и е обвързвано с редица неудобства в работата на чиновниците, показаха от БДЖ.
По време на тестовия интервал ще бъдат отстранени всички нередности.
След усъвършенстване на неточностите поетапно ще бъде повишен броят на влаковете и маршрутите, по които ще се предлага тази услуга с повече функционалности и опция за предложение на повече търговски предложения. Така клиентите на БДЖ ще могат да се доставят с билети за трен за пътешестване и с прехвърляне във възелни гари в цялата страна, прибавиха от БДЖ.
PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система,
което автоматизирано усъвършенства отчетността посредством даване на данни в действително време непосредствено в системата за осъществените продажби. Чрез устройствата продажбите се правят според Наредба Н-18 от 13 декември 2006 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства, изясняват от БДЖ.

Централизираната система за издаване и резервация на билети в действително време на БДЖ е създадена от „ Информационно обслужване “. Тя действа от декември 2017 година Системата е внедрена в 99 гари и бюра в страната. Обхваща всички жп направления и над 600 влака. На 25 февруари 2022 година   системата регистрира близо 23 млн. билета, а общият брой на генерираните абонаментни карти доближи 465 000.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР