Модерната 6-етажна сграда на столичната улица Московска“ 9, в която

...
Модерната 6-етажна сграда на столичната улица Московска“ 9, в която
Коментари Харесай

Сградата на улица „Московска“ 9, в която е британското посолство, е продадена

Модерната 6-етажна постройка на столичната улица „ Московска “ 9, в която главен наемател е английското посолство, е продадена, заяви медиаторът по договорката - „ Фортон “. От компанията отхвърлят да назоват името на купувача и цената на договорката с претекста, че купувачът не желае да се разкрива. Уточняват единствено, че става въпрос за българско сдружение.

Според „ Фортон “ продавачът е записания в Ирландия фонд за недвижими парцели „ Авестус “, който има и „ Мол София “ на бул. „ Стамболийски “ посредством своето сдружение „ Дорадо 1 “. За комерсиалния център от над 1 година се водят договаряния за продажба. По време на договарянията изтече информация, че главният претендент да купи мола е южноафриканският фонд НЕПИ, само че в това време той купи два други мола - „ Сердика “ и „ Парадайс “.

Според информация на „ Медиапул “ покупател е „ Прайм Асет Московска “ АД, записано в края на октомври м.г. Такова сдружение с съществени акционери братята Огнян и Владимир Павлови фактически съществува и както подсказва името му явно е регистрано особено с цел да купи емблематичната постройка на ул. „ Московска “.

„ Прайм Асет Московска “ е част от холдинга „ Прайм Пропърти “. Той едно от първите АДСИЦ в България – специфични сдружения с капиталова цел. От холдинга обявиха за „ 24 часа “, че ще отговорят на въпросите на следващия ден.

От финансовите доклади на „ Дорадо 1 “, която ръководи мола на бул. „ Стамболийски “, се вижда, че преди към две години е правена оценка на активите от наетата за тази цел организация за недвижими парцели „ Явлена “. Според нея молът е оценен за към 120 млн. лева, а постройката на „ Московска “ - за 15 млн. лева

Имотът бе издигнат от израелската компания „ Ащром “ през 2001 година - три години преди същата компания да построи „ Мол София “. Впоследствие и двете са били продадени на ирландския фонд.Сградата на „ Московска “ е в историческия център на столицата – съвсем на метри от новата постройка на Народното събрание и директно зад някогашния царски дрорец. Тя е с 4500 квадрата офис площи. В началото там бе настанено представителството на Еврокомисията, а по-късно – английското посолство. Старата постройка на британците на бул. „ Васил Левски “ тогава бе превърната в резиденция на английския дипломат.

Според известието на „ Фортон “ желанията на новия притежател са да реновира свободните площи и да ги отдаде чартърен. Най-вероятно английското посолство ще остане наемател. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР