Модерна детска градина с водно огледало в двора ще бъде

...
Модерна детска градина с водно огледало в двора ще бъде
Коментари Харесай

Детска градина с водно огледало ще бъде изградена във Варна

Модерна детска градина с водно огледало в двора ще бъде построена на ул. ”Хъшове ”
Имотът се намира в периферията на ромската махала „ Максуда ” в морската столица. Прогнозната стойност на новата детска градина е 3,3 милиона лв. без Данък добавена стойност, излиза наяве от оповестената от Община Варна социална поръчка за построяването.

Забавачницата ще е с потенциал 4 групи. Сградата ще е двуетажна с подземно равнище. Ще разполага с физкултурно-музикален салон и асансьор.

За плана е планувана повърхност от 2169 m2. Сградата е с издължена форма, насочена с надлъжната си ос в направления югоизток-северозапад, свободно стояща. От север постройката граничи с диспансер за белодробни болести; от изток – ул. “Мануш Войвода ”; от юг – с аграрен парцел предназначен за публично обслужване; от запад – с ул. “Велчова завера ”. В непосредственост до постройката на детската градина няма паркинги и промишлени предприятия, замърсяващи околната среда.

Теренът на детската градина включва не по-малко от 40 % озеленени площи. Ограден е с ограда, която не позволява влизането на външни лица и животни в двора на обекта (съобр. член 6, алинея 2 от Наредба №3 от 5 февруари 2007 година за здравните условия към детските градини.

Проектът включва създаване в двора на 4 детски площадки и водно огледало.

Водната повърхност е ситуирана в югозападната част на парцела. Тя е отредена за игри и хладина на децата през топлите сезони. Представлява басейн с диаметър 5 м и височина на водното равнище не повече от 10 см. Коритото на басейна е облицовано с мозайка (лист 32×32 см и размер на дребната плочка 2.5×2.5 см) с матово антихлъзгаво покритие. Бордът на басейна е облицован с плочи от натурален камък – туфа, който е устойчив на високи и ниски температури и има естествена антислип повърхнина. Ръбовете на облицовката на борда са заоблени.

Вътрешно пространство

Приемното пространство е мястото, където човек основава първите си усещания за съответната постройка и защото едно детско заведение би трябвало да е заинтригуващо, фоайето на сегашния обект е проектирано като мултифункционално пространство, съчетаващо в себе си главните действия на институция от този жанр.

Фоайето на детската градина е ситуирано в централната зона на партерния етаж. Освен функционалността си на приемно пространство, то включва учителския кабинет, част от администрацията, както и кътове за занимателни занимания за децата – черна стена за изобразяване с тебешири и дребна стена за катерене. Фоайето е решено свободно, без загради, сформирайки отворено пространство със свободна връзка. В размера на това пространство навлизат размерите на две детски къщички, налични от пространствата на детските групи на първия етаж. Проектирано по този метод, фоайето цели да ускори връзката дете-учител-родител.

Фоайето обезпечава достъпа до отвесната връзка на постройката – стълбище и асансьор, както и към пространствата на първия етаж.

Детската градина няма изрично завършено административно звено. Обособените административни пространства са стаята на шефа на първи етаж и канцеларията на основния счетоводител на втори етаж, намиращи се в северозападния ъгъл на постройката, както и списък, ситуиран в североизточната част на втори етаж, наличен чрез кулоар. Останалите административни функционалности са поместени във фоайето, като са обособени съответните кътове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР