Моделът за управление на столицата е генерално сбъркан, и той

...
Моделът за управление на столицата е генерално сбъркан, и той
Коментари Харесай

Мая Манолова: Генерално сбъркан е моделът, с който се управлява София

" Моделът за ръководство на столицата е генерално сгрешен, и той бе натрапен преди 14 години. Така се работи и до през днешния ден. Това е модел, при който обществени пари се харчат неефективно, като два пъти се заплаща за едно и също нещо, като се заплаща на едни и същи хора ", заяви претендентът за кмет на София Мая Манолова за Българска национална телевизия.
Моделът със строшените плочки е същият като с " перките " по Графа, които строшиха главите на хората, добави Малонова.
" Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше постепенно, това не е неочакван акт. Много направихме с моя екип в омбудсманството, само че през последната година нашите старания бяха безусловно блокирани от властта ", съобщи претендентът за кмет на София.
„ Ценя поддръжката и на Българска социалистическа партия, и на ДБГ, на " Движение 21 ", на " Път на жителите ", на АБВ, на всички неправителствени организации, на всеки жител - партиен или непартиен, тъй като това значи проявена храброст да застанеш против модела. Това са смели хора, които имат лично мнение и желаят смяна на ръководството в София ”, добави Манолова.
Столицата е мръсна, непочистена, контейнерите за отпадък преливат . Това са задължения на сметопочистващите компании ”.
Моделът е, когато няма детски градини. Хиляди деца пораснаха в описите за чакащи, добави Манолова.
Сега плащаме всяка година 36 млн. лева за обработката на отпадък, а от идната година ще се заплащат още 15 млн. лева от горната страна. Това са парите на столичани, съобщи Манолова.
Ще има борба и съревнование не против един претендент, а против модела . Ще има балотаж сред тези, които желаят смяна и тези, които пазят статуквото. Няма да разреша нито едно междублоково пространство да бъде застроено, нито една градина, нито един парк ”, безапелационна е Мая Манолова.
„ Не виждам на тези избори като война, като на борба. Аз виждам на тази акция като една опция да извадим метода на ръководство в столицата на ярко и самите жители да се включат в ръководството на града ”.
Д ружество " Топлофикация " - София се ръководи извънредно неефективно и се източва . В същото време, печелившата продажба на безценен ток от " Топлофикация ", се прави от частен индивид, добави още Манолова по въпроса за сдружението.
„ Хората се дават на съд, сдружението е изгубило най-ценното - доверието на клиентите, тъй че връщането на доверието с цялостна проверка ще бъде една от първите ми задания. Аз съм поела ангажимент и към жителите и ще го направя ”, приключи Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР