Модата и красотата са променливи величини и никога не стоят

...
Модата и красотата са променливи величини и никога не стоят
Коментари Харесай

Гъсти и красиви вежди: 5 съвета как да го постигнем


Модата и хубостта са променливи величини и в никакъв случай не стоят на едно място. Те са доста динамични и непрекъснато се трансформират - каквото е фешън през днешния ден, може след една година към този момент да не е. И това не се отнася единствено за облекла и аксесоари, само че и за грим, прическа и други.

В тази публикация сме ви показали няколко съвета за по-лесен и бърз напредък на веждите. Най-важното е първо да определите какво тъкмо ще подхожда на вашето лице - дебелина, дължина. Дори да ги измененията в този момент, това не значи, че по-късно не може да промените визията им.

Важното е да бъдете доста търпеливи. Все отново този развой не е толкоз бърз, не забравяйте, че, в случай че косата пораства всеки месец, то на веждите от време на време им лишава от 4 до 6 месеца. Важното е да се заредите с самообладание и да не оставяте процеса по средата.

Не забравяйте въобще да не докосвате вашите вежди през целия развой на напредък. Забравете за пинсетите, най-малко до момента в който стигнат мечтаната форма и дължина.

Разбира се, постоянно можете напълно леко и деликатно да ги оформите с молив за вежди, до момента в който стигнат мечтаната форма, само че не прекалявайте. Не забравяйте, че всичко се прави с мярка.

Много значима е и храната, която ядем. Тя директно въздейства върху метода, по който изглеждаме. Нашето тяло се нуждае от разнообразни витамини и микроелементи за здрава коса, кожа, нокти и други. Трябва да включите в диетата си храни, богати на биотин, желязо, омега-3 мастни киселини и витамини C, D и E, с цел да ускорите растежа на косата и веждите.

Храните, богати на биотин са мляко, яйца, телешки черен дроб, свинско месо, сьомга, гъби, слънчогледови семки, орехи, банани и сладки картофи. Богати на желязо са телешки и пилешки черен дроб, варено говеждо, пилешко, пуешко, сьомга, риба звук, миди, стриди, фасул, нахут, грах, тофу, сушени кайсии и спанак. Омега-3 мастни киселини могат да бъдат открити в риба, яйца, мляко, ленено семе и синапено масло. Освен в портокалите, витамин С може да се откри в киви, ягоди, броколи, карфиол, домати и картофи. Витамин D се намира в мазни риби (сьомга, дъгова пъстърва, сардини, костур), млечни артикули, в това число сирене, телешки черен дроб, яйчни жълтъци, както и зърнени храни, соево мляко и портокалов сок. Бадемите, кедрови ядки, слънчогледови семки, авокадо, фъстъчено масло, риба и червени чушки са чудесни източници на витамин Е.

Друго значимо нещо, което би трябвало да извършите е да прилагате вярна ексфолиация върху лицето и самите вежди, като сходни смазки би трябвало да са съобразени с вида на вашата кожа. Не използвайте всевъзможни, ами първо разберете кой вид е вашата кожа.

Масажите също подтикват растежа на косъма. Масажирайте веждите и региона към тях най-малко 2-3 пъти в седмицата.

Хубаво е да употребявате и разнообразни натурални масла за напредък на вежди, само че първо се уверете, че съдържат в действителност единствено натурални съставки, към които нямате алергии или други непоносимости. 

Ето няколко примерни масла:

1. Рициново масло. Когато приказваме за масло за напредък на косата, рициновото масло е първото нещо, което идва на разум. Ще бъде добре и за веждите. Препоръчително е да го нанесете с върховете на пръстите си и да изплакнете след 30 минути.

2. Кокосовото масло може да се употребява като еликсир за вежди. Това ще им помогне да станат по-дебели и здрави. Препоръчва се да се ползва през нощта и да се измие с почистващ препарат на сутринта.

3. Зехтинът съдържа витамини А и Е, които са толкоз нужни за красивите вежди. Нанесете капка масло върху върховете на пръстите си и масажирайте веждите си. Измийте след няколко часа.

4. Бадемовото масло ще овлажни косъмчетата на веждите ви и ще ги направи по-силни. Можете да видите забележими резултати от потреблението му след 6-8 седмици. Препоръчително е да нанесете маслото с масажиращи придвижвания и да го отмиете след няколко часа.

Други потребни съставки, които даже имате в кухнята си:

1. Сокът от лук може да ви помогне да пораснете веждите. Съдържа доста сяра, селен, минерали и витамини от група В и С. Лукът укрепва космените фоликули и предизвиква бързия напредък на косата. Препоръчително е да нанесете сока върху веждите с памучен тампон и да го държите за един час. Имайте поради, че това не е най-приятното миришещо средство. Можете да отмиете миризмата на лук с разводнен лимонен сок.

2. Яйчният жълтък съдържа доста биотин, който оказва помощ на космите на веждите да порастват по-добре. 

3. Млякото съдържа казеин и суроватъчен протеин, които подтикват растежа на косата. Веждите могат да се масажират всекидневно с памучен тампон, пропит с мляко. 

4. Лимонът е богат на витамини В и С, както и на фолиева киселина, която кара космите на веждите да порастват по-бързо. Препоръчително е да разтриете веждите с парче лимон и след 20 минути да измиете остатъчния сок с топла вода. След тази процедура се уверете, че не излизате на слънце в продължение на 2 часа, в противоположен случай веждите ви може да изсветлят. Не използвайте този способ, в случай че имате сензитивна кожа или изпитвате раздразнение от използването на лимона.

5. Алое вера съдържа алоенин, който предизвиква растежа на косата. Това растение прави космите по-еластични и предотвратява начупването им. Можете да го прилагате върху веждите си няколко пъти дневно.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР