Мобилно приложение решава задачите по математика за секунди и е

...
Мобилно приложение решава задачите по математика за секунди и е
Коментари Харесай

Учениците удариха кьоравото! Създадоха приложение, което решава задачи за секунди

Мобилно приложение взема решение дилемите по математика за секунди и е на път да постави завършек на скъпите уроци по математика. iOS и Windows Phone приложението употребява камерата на смарт телефона, с цел да сканира уравненията. PhotoMath демонстрира малко по малко по какъв начин най-лесно се взема решение уравнението.
Единственият проблем е, че обясненията са на британски.


PhotoMath може да взема решение задания с изваждане, събиране, умножение, разделяне, елементарни и десетични дроби, корен квадратен и линейни уравнения, като се създават и още благоприятни условия.

Екипът на приложението счита, че то би трябвало да се употребява само като асистент по време на учене. Учениците обаче всеобщо го употребяват за решение на дилемите от домашното и контролното.

В НЯКОИ УЧИЛИЩА В Пловдив поради него се е стигнало до такава степен, че учителите по математика да събират телефоните на учениците по време на контролно. Приложението към този момент се счита и за революционно в преписването.

Новата услуга употребява камерата на телефона, с цел да сканира задачата, която затруднява ученика, непосредствено от учебника. Не е нужно да се натиска някакъв бутон, просто задържате визьора над страницата и виждате по какъв начин приложението намира най-бързото и елементарно решение, напряко пред очите ви.
Само с няколко кликвания, ще може да минете малко по малко през целия развой на пресмятане, с цел да видите по какъв начин тъкмо се е случило всичко и по този метод да развивате логическото си мислене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР