Мобилните процесори Ryzen PRO 5000 ще увеличат производителността на бизнес

...
Мобилните процесори Ryzen PRO 5000 ще увеличат производителността на бизнес
Коментари Харесай

Zen 3 ядра подсилват мобилните процесори Ryzen


Мобилните процесори Ryzen PRO 5000 ще усилят продуктивността на бизнес преносимите компютри
(снимка: AMD)

AMD разгласи нови мобилни процесори от серия Ryzen P RO 5000 със Zen 3 архитектура за висок клас бизнес преносими компютри с нараснала продуктивност и по-добра енергийна успеваемост.

Снабдени с технологии за многослойна сигурност от корпоративен клас, новите мобилни чипове ще се появят при започване на второто тримесечие в системи от HP и Lenovo, а до края на годината броят на AMD-базираните корпоративни преносими компютри се чака да нарасне трикратно, оповестиха от компанията.
още по тематиката
Процесорът Ryzen 7 PRO 5850U има 8 ядра и 16 влакна и, съгласно разработчика, предлага с до 57% по-висока многонишкова продуктивност от конкуренцията. С усъвършенстваната 7-нм на ядрата, чипът обезпечава до 17,5  часа работа на батерия.

Технологията AMD PRO Security ползва многопластов метод в сигурността посредством вградени отбрани на всяко равнище – от силиция до операционната система. AMD Memory Guard, извънредно за процесорите Ryzen PRO и автоматизирано задействан на Microsoft Secured-Core компютри, оказва помощ за отбрана на данните и идентичността, до момента в който AMD Shadow Stack обезпечава хардуерна отбрана против офанзиви от малуер.

Друга основна характерност на новите процесори е AMD PRO управляемостта , която включва цялостен набор от функционалности за опростено инсталиране, имиджинг и ръководство, съвместими със. Ryzen PRO поддържа и Microsoft Endpoint Manager за облачно ръководство.

AMD акцентира и PRO Business Ready характерностите на чипа – под това се схващат изчислителни решения от корпоративен клас за качество и надеждност, в допълнение към дълъг период на поддръжка на платформата. Процесорите Ryzen PRO имат 18-месечна планувана непоклатимост на софтуера и 24-месечна планувана наличност.

От второто тримесечие на 2021 година корпоративните клиенти ще могат да закупуват мобилни системи с Ryzen PRO процесори от топ производители като HP и Lenovo , прецизираха от AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР