Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и ЕлектрохолдЕкипите

...
Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и ЕлектрохолдЕкипите
Коментари Харесай

Все още без ток са жители в Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево

Мобилизирани са над 600 чиновници на ЕРМ Запад и Електрохолд

Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват повредите, породени от изобилния снеговалеж в събота. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. Все още има консуматори без ток в обособени обитаеми места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се зареждат през мъчно налични високопланински електропроводи. За да доближат чиновниците на ЕРМ Запад до авариралите сектори, се постанова рязане на паднали дървета, като тези действия се координират с локалните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията.

Там, където има софтуерна опция и нарасналото ползване го разрешава, се обезпечава аварийна скица на зареждане, което значи, че през идващите дни ще се работи за възобновяване на естествената скица и това може да докара до разстройства.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма централизация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 чиновници на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се чака електрозахранването да бъде възобновено.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР