Мобилен екип за ваксинация на възрастни и хора с двигателни

...
Мобилен екип за ваксинация на възрастни и хора с двигателни
Коментари Харесай

Осигуряват мобилен екип за ваксинация на възрастни хора в Община Дупница

Мобилен екип за имунизация на възрастни и хора с двигателни проблеми от селата ще обезпечи Общината в Дупница, оповестиха от Общината.

Кметът на Дупница Методи Чимев е разпоредил да бъде направена организация по обезпечаване на такава опция, поради множеството отправени до него молби за превоз.

" Това са хора, които желаят да се имунизират, само че са самотноживеещи или не могат да се придвижат по някаква причина. Кметовете на селата в общината ще срещнат жителите, че следва обезпечаването на мобилен екип, който да посещава селата и да имунизира искащите на място. Това ще става по график , които ще бъде направен след 21 януари ", споделиха от Общината.

Затруднено е провеждането на образователния развой в някои от образователните заведения в Дупница, поради възходящия брой на отсъстващи преподаватели, които към днешна дата са над 30.

По този мотив кметът на Общината Методи Чимев е изпратил сигнал до Районното ръководство на образованието (РУО) в Кюстендил. " Процесът е доста динамичен. Почасово получаваме информация от шефове на образователни заведения за учители с коронавирусна зараза или с грипоподобни признаци, както и за продължаващото увеличение на карантинирани паралелки.

Нашето предложение е прекосяване в образование от разстояние в електронна среда за някои образователни заведения " , е сподели кметът Чимев, представен от Общината.

Най-сериозна е обстановката в гимназията " Христо Ботев " в Дупница, където отсъстват към 30 % от педагогическия състав, а пет паралелки са под карантина. На територията на община Дупница към днешна дата има 13 карантинирани паралелки - по пет в СЕУ " Св.Паисий Хилендарски " и ПГ " Христо Ботев " и по една в " Св.Климент Охридски ", " ПГХВХТ и ОУ " Христо Ботев " - село Крайници.

Има и една карантинирана група от детска градина " Радост " в с. Яхиново. Мерките, поради обстановката в общината, ще бъдат разисквани на среща на следващия ден сред Методи Чимев и началникът на РУО Мая Стойчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР