Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо

...
Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо
Коментари Харесай

Кучето Джейк помириса нещо в камион на ГКПП Дунав мост 2 и митничарите ахнаха от почуда от откритото

Мобилен екип на Митница Лом предотврати противозаконния експорт на огромно количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа.

Задържани са 12 630 кутии с годен български бандерол, укрити сред палети със санитарна керамика.

На 15.11.2017г., към 23.00 часа, товарен автомобил с българска регистрация е спрян за инспекция на излизане от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2. Шофьорът показал документи за транспорт на санитария от България за Англия. Превозното средство е отклонено към митническия терминал. Извършена е инспекция благодарение на митническото куче Джейк, подготвено за разкриване на тютюневи произведения. Четириногият митничар алармирал за укрит товар и камионът е ориентиран за рентгенов надзор. Скенерът записал цигарените кутии в палетизираната санитарна керамика.

При осъществената физическа инспекция от разнообразни места, сред умивалници и тоалетни чинии, митническите чиновници извадили общо 12 630 кутии цигари с български акцизен бандерол от 9 разнообразни марки. Приблизителната им стойност е към 70 000 лева Стоката пътувала без изискуемия по закон банален придружителен документ в нарушаване на Европейското и акцизното законодателство.

Цигарите, предмет на нарушаване, са арестувани. Започнато е административнонаказателно произвеждане.

По- късно същия ден от микробус, в който пътували 8 български жители в посока Западна Европа, са конфискувани други близо 5000 кутии цигари. Случаят е еднакъв. Тютюневите произведения са с български акцизен бандерол, само че са в търговски количества, пренасяни без банален придружителен документ. Намерени са в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са благосъстоятелност на една от пътничките, против която е формиран акт.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР