Мнозинството си избра депутат от ДПС, който да оглави новата

...
Мнозинството си избра депутат от ДПС, който да оглави новата
Коментари Харесай

ДПС оглави комисията за контрол на харчовете за борба с COVID-19


Мнозинството си избра народен представител от Движение за права и свободи, който да оглави новата комисия, която ще би трябвало да реализира надзор над обществените средства, изхарчени в битката с ковид. Днес депутатите гласоподаваха основаването на анкетна комисия, която би трябвало да изисква и разгласява информация за изразходваните държавни средства.

Да се сътвори сходен надзорен орган упорстваха от Българска социалистическа партия. Социалистите внесоха предлагането си в Народно събрание, президентът Румен Радев също изиска отчетност.

Днес, в първия си работен ден след изключителното състояние, депутатите единомислещо гласоподаваха за основаването на комисията. Оказа се обаче, че парламентарните групи не желаят човек от Българска социалистическа партия да оглави комисията.

За ръководител, с поддръжката на ГЕРБ, бе определен Йордан Цонев от Движение за права и свободи, до момента в който болшинството от " Обединените патриоти " бе срещу. Кандидатурата на Румен Гечев от Българска социалистическа партия за ръководител бе подкрепена единствено от социалистите.

Членове на комисията ще бъдат Евгения Ангелова и Мария Илиева от ГЕРБ, Румен Гечев и Явор Божанков от Българска социалистическа партия, Адлен Шефкет от Движение за права и свободи, Борис Ячев и Калин Поповски от " Обединени патриоти ", Пламен Христов и Дора Христова от " Воля ".

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова държавните управления на Бойко Борисов към този момент са потвърдили, че харчат парите по партийни пристрастия и без глоба на Народното събрание, а от година парите се раздавали през прозореца на джипа. Заради това нямало кой различен с изключение на опозицията да управлява разноските.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че с цел да свърши работа комисията и да ревизира в действителност разноските, тя би трябвало да се оглави от друга партия, защото Българска социалистическа партия щели да я употребяват за естрада за политически цели.

Според Крум Зарков от Българска социалистическа партия европейската процедура е действителната и огромна съпротива да оглавява такива комисии.

Представител на Движение за права и свободи не се изрече по време на дебата.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР