Мнозинството шотландци биха гласували за независимост на нов референдум, според

...
Мнозинството шотландци биха гласували за независимост на нов референдум, според
Коментари Харесай

The Independent: По-голямата част от шотландците подкрепят независимостта след посещението на Борис Джонсън

Мнозинството шотландци биха дали своят вот за самостоятелност на нов референдум, съгласно изследване, извършено след визитата на Борис Джонсън в Единбург, написа английският вестник The Independent, представен от Фокус.

Проучване, извършено измежду 1019 възрастни в Шотландия сред 30 юли и 2 август, единствено дни след визитата на Джонсън в столицата на Шотландия, демонстрира, че 46% поддържат независимостта, а 43% са срещу.

Подкрепата за самостоятелност нараства до 52%, с 48% против, когато се отстранят тези, които са споделили, че няма да гласоподават или нямат мнение.

Борис Джонсън се стреми да сложи отбраната на съюза в основата на неговото ръководство, назначавайки се за министър на съюза и употребявайки първите си няколко дни да посети обособените народи от съюза.

Но пътуването му до Единбург бе помрачено от голям брой протестиращи, които го освиркаха преди диалозите с първия министър на Шотландия Никола Стърджън.
Проучването също по този начин откри, че 47% от хората считат, че би трябвало да има втори референдум за самостоятелност на Шотландия през идващите две години, като 45% са срещу предлагането. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР