Мнозинството от гърците се противопоставят на споразумението, постигнато миналия юни

...
Мнозинството от гърците се противопоставят на споразумението, постигнато миналия юни
Коментари Харесай

Проучване: Повечето гърци са против Договора от Преспа

Мнозинството от гърците се опълчват на съглашението, реализирано предишния юни сред Гърция и Бившата югославска република Македония (БЮРМ), с цел да позволи десетилетия остарял спор по името на последната, съгласно анкета, оповестена от Public Issue, съобщи Ekathimerini.
Проведена по телефона в интервала 6-16 ноември, тя демонстрира, че 65% от хората се опълчват на контракта, против 17% в негова изгода и 13%, които настояват, че не са за или срещу. Други 5% декларират, че не се интересуват или нямат мнение по въпроса.
Що се отнася до мнението им за някогашния външен министър Никос Кодзиас, един от главните архитекти на съглашението Атина-Скопие, 60% от участниците са декларирали, че имат негативна визия за него, 32% декларират, че имат позитивна и 9% нямат някакво мнение по отношение на политика.
На въпроса дали гръцко-турските връзки са се подобрили, влошили или останали същите спрямо преди година, 52% от интервюираните настояват, че са по-лоши, 44% настояват, че са непроменени и единствено 2% споделят, че са се подобрили.
Проучването също по този начин изследва мнението на гръцкото общество за премиера на някогашната югославска република Македония Зоран Заев, за който 53% имат негативна визия, 28% имат положителна, а 19% нямат мнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР