Мнозинството и ГЕРБ направиха юридически прецедент и приеха едно неморално

...
Мнозинството и ГЕРБ направиха юридически прецедент и приеха едно неморално
Коментари Харесай

Нинова: При тежки престъпления не трябва да има съкратено производство и намаляване на присъда

Мнозинството и ГЕРБ направиха юридически казус и одобриха едно аморално решение. В рамките на час Народното събрание одобри два закона, които взаимно се изключват. Единият е на Българска социалистическа партия, в който споделяме, че за случаи като този в Сотия, където беше убито дете, няма да има кратко произвеждане и понижаване на присъдата при признание. В същия ден ГЕРБ внасят предложение да има понижаване на присъдата, само че да не е с 1/3 а с 1/5.
Това съобщи ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Тя добави, че законът на ГЕРБ значи, че настоящето състояние - причинителите на тежки закононарушения да лежат по-малко, в случай че си признаят, остава. Корнелия Нинова сподели още, че най-странното е, че ръководещите поддържат предлагането на Българска социалистическа партия, само че гласоподават и своето, което е назад.

" Нямам пояснение за какво го правят- нито юридическо, нито морално. При тежки закононарушения не би трябвало да има никакви съкратени производства ", безапелационна бе Нинова.

Лидерът на социалистите сподели още, че през вчерашния ден Данаил Кирилов си е разрешил ужасно доста да обиди околните на убити и потърпевши от такива закононарушения като е споделил, че тези хора се разкарват с едни рейсове и са пристигнали да разплакват депутатки.

" Той няма визия за каква покруса става дума. Аз бях в Сотиря, тъй като бабата на детето ме предложения в дома им. Как може мозъкът му да роди и устата му да произнесе такова нещо ", съобщи още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова разяснява, че ръководещите ще забавят окончателното приемане на законите, а това е огромен проблем. " Ако бързо приемем нашия закон, индивидът, който изнасили и умъртви Криси от Сотиря, и други висящи случаи няма да могат да се възползват от бързото произвеждане ", безапелационна бе тя.

" Защо не дебатирахме и нашия закон по различен проблем от последните дни - освобождението на Джок Полфрийман. Преди две години внесохме закон, който не се преглежда и до ден сегашен в зала. Ако този закон не стоеше на трупчета в деловодството на Народното събрание към този момент две години, в този момент този човек нямаше да е на независимост ", съобщи още водачът на левицата.

Тя добави, че като правист не може да разяснява правосъдно решение. " Била съм и следовател и съм гледала доста тежки случаи. Но като човек съм безапелационна, че това е провокация и насмешка с околните на жертвите и с възприятието за правдивост ", безапелационна бе Корнелия Нинова.

Във връзка с поддръжката за кандидатурата на МаяМанолова за кмет на София като цивилен претендент, Корнелия Нинова съобщи, че е подбудена от желанието тя да получи по-широка поддръжка и да осъществя задачите си.

" За нас е значимо, че Българска социалистическа партия - София поддържа номинацията на Мая Манолова за кмет на столицата еднопосочно, Народно събрание на Българска социалистическа партия също. Оттук нататък е значимо предизборното съглашение, което подписахме - " Заедно за коренна смяна в ръководството на Столична община ". Подписано е от Калоян Паргов и Мая Манолова ", сподели още тя.

Нинова разяснява, че в изборите е значима политиката, която ще се следва, а на второ място са личностите, които ще я извършват.

" В тази платформа е записано на какво държи Българска социалистическа партия в София и нашите общински съветници ще поддържат тези цели. И на градската конференция, и на съвещанието на Националния съвет гласувах за Мая Манолова и я поддържам. Подкрепихме Мая Манолова и подписахме съглашение - в случай че обича, като стане кмет, да го извършва ", сподели още водачът на левицата.

Сред целите са: билетът за градски превоз за стане 1 лева, с цел да може въздухът в София да е по-чист, общинските учебни заведения да бъдат обезпечени с лекари, да се преразгледа договорът за концесия на " Софийска вода ", с цел да поевтинее водата в София, да се обезпечат детски градини, видеонаблюдение и още доста такива ограничения.

Тя дефинира като конспирация изказванието, че сред нея и Мая Манолова има напрежение. " По един единствен мотив имахме обществено разнообразни отзиви и това е Истанбулската спогодба. Аз бях изрично срещу, тя беше за нея ", посочи Нинова.

" Времето може да бъде и най-големият другар и най-големият зложелател на един политик. Какво сподели времето за разногласията ни във Варна и Сандански? Решението за Варна бе взето със 70 гласа - за, 2- срещу и 5 - въздържал се на съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Вижте, какво се случи по-късно. Едни от най-силните представители в отбрана на Борислав Гуцанов, откакто не видяха своите хора в листата, през вчерашния ден излязоха с обществен апел към варненци да не гласоподават за Българска социалистическа партия ", разяснява Корнелия Нинова по отношение на решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия за претендента за кмет на Варна. Тя добави, че времето е посочило, че управлението е били право.

" Те имат персонален интерес да са на избираеми места за общински съветници и друго няма значение. Нямат значение резултатите, които са непрекъснато надолу на два следващи избора - през 2011 година имаме 8 общински съветника във Варна от 51, а 2015 година - 5. Партията няма значение, варненци нямат значение. В Сандански през 2011 година имаме един общински консултант от 29, 2015 година също един. И там искахме да опитаме нещо друго. Същите хора желаят трети път да разиграем същата обстановка и същата загуба. Помолихме да правят отстъпка и да дадем опция на други хора, само че не се съгласиха ", разяснява още водачът на социалистите.

Тя добави, че щом са отпаднали от листата, на другия ден са отишли при Яне Янев и са в неговата листа. Тя съобщи, че тези случаи са показателни за потреблението на партиите и политиката за персонален интерес.

" Те мислят по този начин - щом ние не сме в листата, варненци не гласувайте за Българска социалистическа партия. Щом ние не сме в листата на Българска социалистическа партия,отиваме при Янев. Няма партия, няма хрумвания, идеология, политики, няма спор с политическия конкурент, а единствено борба за място. Битката е за постове и пари, а не за безвъзмездни детски градини, пътища сред селата и общинския център,здравеопазване и богатство на съгражданите им " сподели още Нинова.

По думите й че това е проблем за всички партии. " Някой си загражда една област и си я феодализира за персоналния си интерес. Ако желаеме да променим България, би трябвало да променим себе си първо ", заключи Корнелия Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР