Мнозинството американци смятат, че страната им се движи в неправилната

...
Мнозинството американци смятат, че страната им се движи в неправилната
Коментари Харесай

Американците: САЩ не вървят в правилната посока

Мнозинството американци считат, че страната им се движи в неправилната посока в доста области, демонстрират данните от допитване на изследователския център „ Пю “.

Въпреки че 56% от запитаните са оптимисти за бъдещето на Съединени американски щати, огромна част от тях са песимисти, когато стане дума за отношението им по съответни проблеми в страната към 2050 година

„ Мнозинството американци са уверени, че стопанската система ще бъде по-слаба, опазването на здравето ще стане по-недостъпно, околната среда ще се утежни, а възрастните хора все по-трудно ще свързват двата края, в сравнение с през днешния ден “, пишат създателите на изследването.

54% предвиждат утежняване на икономическото състояние, съвсем три четвърти настояват, че разликата сред богатите и бедните ще се усили. Почти половината от жителите на Съединени американски щати считат, че междинната класа ще се редуцира, а 44% са на мнение, че през 2050 година виталният стандарт на междинното фамилията ще бъде по-лош, в сравнение с е през днешния ден.

Американците сериозно правят оценка бъдещето на страната си на международната сцена. Трима от петима интервюирани считат, че Съединените щати ще играят по-малко значима роля в интернационалните въпроси.

В проучването се отбелязва, че американците са разтревожени от упадъка на моралните полезности на нацията и не са уверени, че политиците могат да се оправят с провокациите пред Съединени американски щати. /РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР